Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Νιετ» της ουκρανικής κυβέρνησης για την αποφυλάκιση Τιμοσένκο

Το κοινοβούλιο απέρριψε το σχέδιο νόμου που θα επέτρεπε στην πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας να ταξιδέψει στο εξωτερικό


Η ουκρανική Βουλή απέρριψε το σχέδιο νόμου που θα έδινε τη δυνατότητα στην πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, να αφεθεί ελεύθερη.


Η απόρριψη έξι παραλλαγών σχεδίου νόμου δε δίνει το πράσινο φως στην πρωταγωνίστρια της «πορτοκαλί επανάστασης» να ταξιδέψει στη Γερμανία για ιατρικούς λόγους, έπειτα από την περιπέτεια με την υγεία της κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα, φωνάζοντας «ντροπή», την ώρα που στο κοινοβούλιο βρίσκονταν και ειδικοί απεσταλμένοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αρνητική απόφαση αναμένεται να πλήξει τις σχέσεις της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας με την Ε.Ε. καθώς το ζήτημα της απελευθέρωσης της Τιμοσένκο αποτελεί κομβικό σημείο για μια ιστορική συμφωνία εμπορικής σύνδεσης των «28» με την Ουκρανία.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα αναμένονται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Κίεβο, υπέρ της 52χρονης που εκτίει ποινή επτά ετών έπειτα από την καταδίκη της για κατάχρηση εξουσίας σχετικά με ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...