Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Συρία: 160 νεκροί σε 48 ώρες


Για σφοδρές συγκρούσεις σε μικρή απόσταση από τη Δαμασκό, κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Εκατον εξήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 48ωρο σε συγκρρούσεις λίγο έξω απο τη Δαμασκό, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή η "σφοδρότητα" των συγκρούσεων ήταν "ιδιαιτέρως μεγάλη" στα ανατολικά της πρωτεύουσας, στην Γούτα η οποία θεβρείται ως μία ισχυρή θέση των εξεγερμένων κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Ταυτόχρονα το παρατηρητήριο υπενθυμίζει οτι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αποκόψει απολύτως τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που διατηρούσαν οχυρές θέσεις στα νότια προάστια της Δαμασκού.

Κατόπιν αυτού, η αντιπολίτευση έχει μετατοπίσει το κέντρο βάρους των επιχειρήσεών της προς τα ανατολικά της πρωτεύουσας προσπαθώντας αφενός να άρει την πολιορκία των δυνάμεών της νοτιότερα, η οποία είναι πλέον πολύμηνη, αφετέρου να προασπίσει δυναμικά τις δυνάμεις της που επιχειρούν στα ανατολικά προάστια και περίχωρα της Δαμασκού, αναφέρει σήμερα το συριακό παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...