Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Νέο λουτρό αίματος στο Ιράκ: Τουλάχιστον 25 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις

Φόβοι για εμφύλιο πόλεμο - Πάνω από 6.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς


Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν σήμερα σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων, με τη χρήση παγιδευμένων αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την αστυνομία οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο κεντρικό και στο ανατολικό Ιράκ.


Συγκεκριμένα, έξι αυτοκίνητα-βόμβες εξερράγησαν σε διάφορα σημεία της πόλης Τικρίτ, 180 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα 25 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 50 να τραυματιστούν, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί. Επίσης δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από τις εκρήξεις δύο αυτοκινήτων παγιδευμένων με εκρηκτικά στην αγορά της Κουτ, περίπου 160 χλμ. νοτιοανατολικά της Βαγδάτης.

Την ίδια στιγμή έντονοι είναι οι φόβοι για επάνοδο του εμφυλίου πολέμου, ο οποίος μαινόταν το 2006 και το 2007, καθώς από τις αρχές του έτους  καταγράφεται ραγδαία αύξηση των επιθέσεων. Με βάση εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, 979 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που σημειώθηκαν μόνο τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, πάνω από 6.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...