Ο πρώτος "διδάξας", Σαουδάραβας Μπαντρ αλ Σουέντ, την πρακτική του οποίου αντέγραψαν οι συλληφθέντες. |
Όπως είπε ο αλ Καγιάλ, πήρε την ιδέα από έναν συμπατριώτη του, τον Μπαντρ αλ Σουέντ, ο οποίος έκανε το ίδιο, προσφέροντας αγκαλιές σε άντρες, βιντεοσκοπώντας την πράξη του κι αναρτώντας κατόπιν το βίντεο στο YouΤube, όπου το είδαν ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι απ' όλο το κόσμο. Ο αλ Καγιάλ κι ο φίλος του υποχρεώθηκαν να υπογράψουν ένα έγγραφο όπου θα καταστούν σαφές πως δεν θα ξαναπροσφέρουν αγκαλιές σε άγνωστο κόσμο - κυρίως δε, άντρες.
Εν έτει 2013, σε πέντε χώρες του πλανήτη (Ιράν, Σουδάν, Σαουδική Αραβία, Υεμένη και Μαυριτανία) η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο και σε 74 χώρες με φυλάκιση. Στο Κουβέιτ η ομοφυλοφιλία είναι βαρύ ποινικό αδίκημα κι όσοι κάτω των 21 ετών συλλαμβάνονται για ομοφυλοφιλικές πράξεις αντιμετωπίζουν κάθειρξη μέχρι και δέκα χρόνια.
Πριν από μερικές ημέρες, η κυβέρνηση του Ομάν έκλεισε την εφημερίδα The Week που δημοσίευσε ένα άρθρο που υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των γκέι. Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που τα κράτη του Περσικού Κόλπου (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Κατάρ, Ομάν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) μελετούν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν «ανθρωποκυνηγητό» για να εντοπίζουν, με «ιατρική εξέταση», τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες και να τους απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα.
Η ρατσιστική ιδέα της ιατρικής εξέτασης για τον εντοπισμό των γκέι ταξιδιωτών ήταν του διευθυντή δημόσιας υγείας του Κουβέιτ, Γιουσούφ Μίντκαρ. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα του Κουβέιτ «Al Rai», «εμείς θα λάβουμε πιο αυστηρά μέτρα που θα μας επιτρέπουν να εντοπίσουμε τους ομοφυλόφιλους έτσι ώστε να εμποδίσουμε την είσοδό τους στο Κουβέιτ αλλά και τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου». Μίλησε για «ειδικές ιατρικές εξετάσεις» χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ρατσιστικό ομοφοβικό τεστ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.