Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ιταλία: Απολύθηκε επειδή έλειπε για να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία

Είχε καλύψει τις ημέρες που επιτρεπόταν να πάρει άδεια - Ήταν ο ήρωας του Σαν Τζουλιάνο γιατί έσωσε γυναίκα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει 

 Του είχε διαγνωστεί καρκίνος στομάχου, όμως, αυτό δεν τον πτόησε. Ο 53χρονος ηλεκτρολόγος, Ολιβιέρο Μπιανκάτο, συνέχιζε να εργάζεται σκληρά και παράλληλα να ακολουθεί πιστά τη θεραπεία του.

Ο Μπιανκάτο από το Μέστρε της βορειοανατολικής Ιταλίας είχε γίνει ο ήρωας της πόλης του όταν πριν έναν χρόνο δεν είχε διστάσει να πηδήξει στο Κανάλ Σάλσο για να σώσει μία 42χρονη, η οποία είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.


Τότε έλεγε ότι δε μπορούσε να μείνει αμέτοχος, έπρεπε να δράσει.

Ωστόσο, η δράση του, η ενέργεια και η διάθεσή του για ζωή, δεν ανταμείφθηκε από την εταιρία στην οποία εργαζόταν, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Gazzettino.

«Ήταν κεραυνός εν αιθρία», είχε δηλώσει τότε στον τοπικό Τύπο ο 53χρονος.

«Μου είχαν πει ότι δεν έπρεπε να ανησυχώ και ότι έπρεπε να σκέφτομαι μοναχά τη θεραπεία μου. Λίγο αργότερα, όμως, μου ανακοίνωσαν ότι θα μου έκαναν μείωση μισθού και στη συνέχεια βρέθηκε με το χαρτί απόλυσης στα χέρια», είχε τονίσει ο Μπιανκάτο».

Έξι μήνες μετά την απόλυση ο Ολιβιέρο Μπιανκάτο έχασε τη ζωή του αφήνοντας μία πικρή γεύση, αλλά και οργή στην κοινότητα του Σαν Τζουλιάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...