Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Κολομβία: Πατέρας άνοιξε το φέρετρο και βρήκε το παιδί του ζωντανό

Το νεογέννητο παρέμεινε δέκα ώρες στο νεκροτομείο – Γεννήθηκε πρόωρα και οι γιατροί ανακοίνωσαν το θάνατό του 35 λεπτά αργότερα

Ο πατέρας οδηγήθηκε στο νεκροτομείο κλινικής στην Κολομβία για να δει για τελευταία φορά το νεογέννητο μωρό του που σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν νεκρό.

Φορτισμένος συναισθηματικά στάθηκε μπροστά στο μικρό φέρετρο περιμένοντας από τον αρμόδιο υπάλληλο να το ανοίξει.

Όταν, όμως, έφτασε η στιγμή που αντίκρισε το μωρό του, διαπίστωσε ότι η κόρη του που γεννήθηκε πρόωρα στις 27 εβδομάδες ήταν ακόμα ζωντανή.

Μη μπορώντας να πιστέψει στα μάτια του, η μικρή άρχισε να δίνει σημάδια ζωής, ενώ στη συνέχεια την άκουσε να κλαίει και την είδε να κινείται.

Οι γιατροί, 35 λεπτά από τη γέννηση του παιδιού είχαν ανακοινώσει το θάνατό του και το είχαν μεταφέρει στο νεκροτομείο, όπου παρέμεινε δέκα ώρες.

Παρόλα αυτά, η Μιλάγκρος (Θαύμα), όπως την ονόμασαν οι γονείς της έδωσε πραγματικό αγώνα και κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, εκπλήσσοντας τους γονείς και τους γιατρούς της κλινικής.

Το μωρό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μπογκοτά όπου θα νοσηλευτεί και θα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με έναν από τους πιο δημοφιλείς γυναικολόγους της χώρας, Ξαβιέ Τζαγκάρα, υπάρχουν περιπτώσεις που οι χτύποι της καρδιάς του νεογέννητου δεν γίνονται αντιληπτοί, ακόμα και αν το παιδί είναι ζωντανό.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση «νεκρανάστασης», καθώς πριν έναν χρόνο περίπου σημειώθηκε ένα αντίστοιχο περιστατικό στην Αργεντινή αυτή τη φορά, ένα μωρό γεννήθηκε στους έξι μήνες και ανακοινώθηκε ο θάνατός του. Ωστόσο, όταν ο πατέρας του πήγε να το παραλάβει 12 ώρες αργότερα, διαπίστωσε ότι ήταν ακόμα ζωντανό. Μάλιστα, και για την τυχερή μικρούλα επιλέχθηκε το όνομα Λουζ Μιλάγκρος (Φως Θαύμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...