Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ενόπλου που έσπειρε τον τρόμο στο Παρίσι

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η γαλλική αστυνομία για τον εντοπισμό του ενόπλου που εισέβαλε σήμερα το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας Liberation στο Παρίσι και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας σοβαρά έναν 27χρονο φωτογράφο 27 ετών. Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε και νέο ένοπλο επεισόδιο στη γαλλική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στην περιοχή La Defense. 


Οι πυροβολισμοί αυτή τη φορά ήταν κατά του ουρανοξύστη όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Societe Generale. Αδιευκρίνιστο παραμένει αν πρόκειται για τον ίδιο δράστη.

 Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα, ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στην Liberation, είναι περίπου σαράντα ετών με ξυρισμένο κεφάλι. Φορούσε καπέλο και ένα χακί μακρύ πανωφόρι, ανοιχτόχρωμο τζιν και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η πρώτη επίθεση έγινε λίγο πριν τις 10.15 το πρωί (τοπική ώρα), στην είσοδο των γραφείων της Liberation, με τον δράστη να πυροβολεί τουλάχιστον δύο φορές με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντας σοβαρά στην κοιλιά και τον θώρακα φωτογράφο ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 11.40 (τοπική ώρα).


Σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης στη συνέχεια πήρε όμηρο οδηγό και τον υποχρέωσε να τον μεταφέρει στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων. Αφού άφησε ελεύθερο τον οδηγό, μπήκε σε σταθμό του μετρό και εξαφανίστηκε. Εκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν

Μεχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τον ίδιο δράστη, ωστόσο όλες ενδείξεις ενισχύουν αυτή την εκδοχή. Από την αστυνομία ερευνάται επίσης αν οι επιθέσεις συνδέονται με το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στον χώρο υποδοχής του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV στο Παρίσι. Ενοπλος είχε εισβάλει στο χώρο υποδοχής του δικτύου και είχε απειλήσει δημοσιογράφους προτού εξαφανιστεί.


Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ο άνδρας που πυροβόλησε στην Societe Generale φορούσε και αυτός χακί πανωφόρι, όπως ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στην Liberation, ενώ υπάρχουν ομοιότητες και με τον ένοπλο που κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στα γραφεία του σταθμού BFMTV.

Στη γαλλική αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας έξω από γραφεία μέσων μαζικής ενημέρωσης στη γαλλική πρωτεύουσα.


Στη φωτογραφία ο δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ έξω από τα γραφεία της Liberation όπου σημειώθηκε η πρώτη επίθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...