Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Τετάρτη βράδυ η ψηφοφορία για την αποπομπή του Μπερλουσκόνι από τη Γερουσία

Αύριο βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα οδηγήσει στην ψηφοφορία για την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την γερουσία, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις του προέδρου του σώματος Πιέτρο Γκράσο.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν αύριο, πριν από την ψηφοφορία, ο Μπερλουσκόνι θα πάρει τον λόγο για να απευθύνει μια τελευταία έκκληση να αναβληθεί η τελική απόφαση του σώματος.

Επίσης αύριο, οργανώνεται διαδήλωση συμπαράστασης υποστηρικτών του Μπερλουσκόνι στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στην αναβολή της ψηφοφορίας και αντιθέτως πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ της έκπτωσης του Ιταλού κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού από το αξίωμα του γερουσιαστή.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των δυο αυτών πολιτικών δυνάμεων, διαθέτουν την πλειοψηφία των εδρών στην γερουσία της Ρώμης.

Εναντίον της αποπομπής Μπερλουσκόνι αναμένεται να ψηφίσουν το κόμμα του, Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα του Βορρά και η νεοσυσταθείσα συντηρητική πολιτική δύναμη Νέα Κεντροδεξιά.

Ο Αντζελίνο Αλφάνο, επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς, βρίσκεται πάντως σε δύσκολη θέση, καθώς πρόθεση του ιδίου και των μελών της νέας παράταξης αυτής είναι να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση συμμαχίας του Ενρίκο Λέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...