Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ανθρώπινη αλυσίδα «ένωσης» με την Ευρώπη σχημάτισαν χιλιάδες Ουκρανοί

Χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία έδωσαν την Παρασκευή τα χέρια για να σχηματίσουν μια συμβολική αλυσίδα που να «ενώνει» τη χώρα τους με την Ευρώπη, μετά την άρνηση του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κρατώντας ουκρανικές και ευρωπαϊκές σημαίες και φωνάζοντας «Η Ουκρανία είναι η Ευρώπη», οι διαδηλωτές δημιούργησαν αλυσίδα από την πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Κιέβου προς τα δυτικά.

Σύμφωνα με έναν εκ των διοργανωτών της κινητοποίησης, Αλεξάντερ Παχαλτσούκ, «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν τα χέρια σε όλες τις πόλεις, από το Κίεβο μέχρι τα δυτικά σύνορα με την Πολωνία», χώρα - μέλος της Ε.Ε..

Περίπου 20.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πήραν μέρος στην κινητοποίηση στη Λβιβ, κεντρική πόλη της δυτικής Ουκρανίας.

«Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ουκρανίας θέλει να ενσωματωθεί στην Ευρώπη», δήλωσε διαδηλωτής από τη Λβιβ.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες απέτυχαν την Πέμπτη, στη διάρκεια της συνόδου Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στο Βίλνιους, να πείσουν τον κ. Γιανουκόβιτς να υπογράψει συμφωνία σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ουκρανίας και της Ε.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...