Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Νεκρός ανώτατος ηγέτης των σύρων ανταρτών στο Χαλέπι

Επικεφαλής της συριακής ανταρτικής οργάνωσης Λίγουα Αλ Ταουχίντ


Εξέπνευσε λόγω των τραυμάτων τα οποία έφερε από αεροπορικό χτύπημα της συριακής αεροπορίας στην επαρχία Χαλέπι την Πέμπτη ο Αμπντούλ Καντίρ Αλ Σάλεχ, ηγέτης της συριακής ανταρτικής οργάνωσης Λίγουα Αλ Ταουχίντ, όπως ανέφερε εκπρόσωπός της στο πρακτορείο Associated Press.

H Λίγουα Αλ Ταουχίντ είναι μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις ανταρτών στο Χαλέπι, με δυναμικό 8.000 έως 10.000 άνδρες.

Η οργάνωση συγκροτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 ενώνοντας πολλές αυτόνομες ομάδες οι οποίες πολεμούσαν κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου.

Ηγείτο σε πολλές περιπτώσεις των ανταρτικών επιθέσεων στην πόλη Χαλέπι και είχε καταλάβει από τις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ πολλές συνοικίες.

Τον Ιανουάριο, η οργάνωση εντάχθηκε στο Μέτωπο Συριακής Ισλαμικής Απελευθέρωσης (SILF), συμμαχία ισλαμιστικών ανταρτικών ομάδων οι οποίες αναγνωρίζουν σε γενικές γραμμές το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, όχι όμως και την ευρισκόμενη στο εξωτερικό πολιτική συμμαχία της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο Σάλεχ, πρώην επιχειρηματίας από την πόλη Μάρεα, συναντούσε την ώρα του αεροπορικού χτυπήματος ηγετικά στελέχη της Λίγουα Αλ Ταουχίντ.

Μετά το χτύπημα της συριακής αεροπορίας, ο Σάλεχ διακομίστηκε σε νοσοκομείο της γειτονικής Τουρκίας.

Την ηγεσία της οργάνωσης ανέλαβε πλέον εξ ολοκλήρου ο πολιτικός της καθοδηγητής, Αμπντούλ Αζίζ Σαλάμα.

Μετά την κυβερνητική αεροπορική επίθεση, η οργάνωση συνέλαβε 30 άτομα ως υπόπτους για πληροφοριοδότες του καθεστώτος Άσαντ στο Χαλέπι.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...