Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ιταλία: Ένοχος για το «Ρούμπιγκειτ» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

«Σύστημα εκπόρνευσης» είχε στήσει ο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με τους δικαστές - Καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση επειδή έκανε σεξ με την ανήλικη τότε Ρούμπι


Ένοχος για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκειτ» κρίθηκε την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


Ο Καβαλιέρε καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση επειδή είχε σεξουαλικές επαφές, έναντι χρηματικής αμοιβής, με την 17χρονη τότε Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, γνωστή ως Ρούμπι, στα περίφημα «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτυ.

Το δικαστήριο του Μιλάνου είπε πώς κατάφερε να αποδείξει ότι ο 77χρονος είχε πράγματι σεξουαλικές επαφές με την μαροκινή χορεύτρια, «με αντάλλαγμα σημαντικά χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα».

Παράλληλα, οι δικαστές που τον περασμένο Ιούνιο υπέγραψαν την πρωτοβάθμια καταδίκη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργό σε επτά χρόνια φυλάκιση και μόνιμη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, προσθέτουν ότι ο Μπερλουσκόνι ήξερε ότι η Ρούμπι ήταν ανήλικη, όταν διατηρούσε επαφές μαζί της.

«Η εκτίμηση των όλων αποδεικτικών στοιχείων δείχνει ότι η Ρούμπι είχε ενταχθεί στο σύστημα εκπόρνευσης της βίλας του Άρκορε», αναφέρει η γραπτή αιτιολογία του  πρωτοβάθμιου δικαστηρίου του Μιλάνου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πολιτικού περιοδικού L’Espresso.

Στην αναφορά τονίζεται, μάλιστα, πως «Το ότι η Ρούμπι Καρίμα διέψευσε ότι συμμετείχε στο σύστημα αυτό αυξάνει ακόμη περισσότερο τις ευθύνες του κατηγορούμενου, διότι η Μαροκινή νέα έκανε τις δηλώσεις αυτές λόγω επειδή τις καταβλήθηκαν χρηματικά ποσά».

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, οι δικαστές έκριναν ότι ο Μπερλουσκόνι ήταν «σκηνοθέτης των μπούνγκα-μπούνγκα».

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Αποδεικνύεται ότι υπήρξε ο σκηνοθέτης των θεαμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο στα οποία συμμετείχαν νεαρές γυναίκες, οι οποίες ενεργοποιούνταν για να ικανοποιήσουν τον κατηγορούμενο».

Την ίδια στιγμή, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, χρηματοδότησε τους μάρτυρες για να μην αποκαλύψουν την αλήθεια, με μετρητά, δώρα, κοσμήματα, ακόμα και διαμερίσματα.

Εκμεταλλευόμενος την εξουσία του, μάλιστα, το 2010 άσκησε πίεση στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος του Μιλάνο ώστε να αφεθεί ελεύθερη η Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, ώστε να μην αποκαλυφθεί η εμπλοκή της στο σύστημα εκπόρνευσης της πολυτελούς βίλας Άρκορε.

«Αν δε γνώριζε ότι η Καρίμα ήταν ανήλικη, δε θα είχε λόγο να ασχοληθεί, τηλεφωνώντας στον διοικητή Πιέτρο Οστούνι, για να αποτραπεί η μεταφορά της νεαρής σε προστατευμένη κοινότητα», διευκρίνισαν οι δικαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...