Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Νότια Αφρική: Eνας νεκρός - 50 παγιδευμένοι εργάτες σε εμπορικό κέντρο που κατέρρευσε

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και 20 τραυματίστηκαν σοβαρά την Τρίτη κοντά στο Ντέρμπαν, στην Νότια Αφρική, από την κατάρρευση της στέγης ενός υπό ανέγερση εμπορικού κέντρου, στα ερείπια του οποίου παραμένουν παγιδευμένοι περίπου 50 εργάτες, σύμφωνα με την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία, ενώ δημοτικός αξιωματούχος δήλωσε παράλληλα ότι οι αρχές είχαν προσπαθήσει να σταματήσουν τις κατασκευαστικές εργασίες.


«Η πλειονότητα αυτών που εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στο εσωτερικό του κτιρίου είναι εργάτες. Ήταν ένα υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο», δήλωσε η Μάντι Γκόβεντερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τόνγκαατ, μιας περιοχής στα προάστια του Ντέρμπαν.


Η ιδιωτική εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών ER24 ανακοίνωσε ότι «έως και 50 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εμπορικό κέντρο του Τόνγκαατ» και σημείωσε ότι «έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου, ενώ 18 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και 2 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

«Τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει τρία σημεία όπου μπορεί να βρίσκονται αυτοί που παγιδεύτηκαν στο κτίριο. Οπτικές ίνες τοποθετούνται στην ζώνη για να διευκρινιστεί αν κάποιος εξακολουθεί να ζει», δήλωσε παράλληλα ο Ντιν Μακφέρσον, διευθυντής της υπηρεσίας παροχής ιατρικών υπηρεσιών Crisis Medical.

Σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, περίπου 200 άνθρωποι, αστυνομικοί, πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων, έχουν σπεύσει στην περιοχή, έχοντας μαζί τους και εκπαιδευμένους σκύλους για την ανεύρεση των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια.

Οι δημοτικές αρχές είχαν εξασφαλίσει δικαστική εντολή πριν από έναν μήνα για να σταματήσουν τις εργασίες κατασκευής στο εμπορικό κέντρο, δήλωσε την ίδια ώρα υψηλόβαθμος δημοτικός αξιωματούχος.

«Υπάρχουν νομικές πλευρές που δεν τηρούνταν όσον αφορά την κατασκευή αυτής της υποδομής», σημείωσε ο δημοτικός αξιωματούχος Νομβούζο Σαμπαλάλα στο δίκτυο ENCA.

«Δεν γνωρίζαμε ότι συνέχισαν να το χτίζουν», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της κατάρρευσης του υπό ανέγερση τριώροφου αυτού κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...