Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Οι Ιταλοί στηρίζουν την κυβέρνηση Λέτα, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Το 61% των Ιταλών επιθυμεί να συνεχίσει το έργο της η κυβέρνηση συμμαχίας υπό τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, ανεξάρτητα του αν την 27η Νοεμβρίου η γερουσία της Ρώμης ψηφίσει την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρία Ipsos για την εκπομπή Ballarò του Rai Tre.


Υπέρ της πτώσης της κυβέρνησης σε περίπτωση που ο Μπερλουσκόνι εκπέσει του αξιώματός του τάχθηκε μόνον το 27% των ερωτηθέντων, ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν διαμορφώσει ή δεν δήλωσαν την άποψή τους. Στην πρόθεση ψήφου, η κεντροαριστερή συμμαχία είδε πάντως το προβάδισμά της επί της κεντροδεξιάς να συρρικνώνεται στο 0,7%.


Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 30,4%, η Νέα Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι ένα 26,3%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο 21,4%, η κεντρώα Επιλογή Πολιτών 3,7% η Λέγκα του Βορρά 3,5% και 3,4% τόσο το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία όσο και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση Κέντρου.

Οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς συγκεντρώνουν συνολικά ποσοστό 34,2% ενώ η κεντροδεξιά συμμαχία 33,5%.
Στις τάξεις της συντηρητικής παράταξης ένα 53% θεωρεί ότι ο Μπερλουσκόνι συνεχίζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει επικεφαλής της κεντροδεξιάς.

Την ίδια άποψη εξέφερε το 53% του συνόλου των ερωτηθέντων, ενώ το 22% υπέδειξε ως πιθανότερο επόμενο ηγέτη της κεντροδεξιάς τον Αντζελίνο Αλφάνο, νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Λέτα.

Σε ό,τι αφορά τα δυο «ισχυρά ονόματα της κεντροαριστεράς» —τον πρωθυπουργό Λέτα και τον δήμαρχο της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι— η ίδια δημοσκόπηση της Ipsos κατέδειξε ότι το 46% των ιταλών θεωρεί πιο αξιόπιστο τον Λέτα και το 42% τον Ρέντσι.

Στο ερώτημα «ποιος θα ήταν ο καλύτερος υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς» ο Ρέντσι διατηρεί προβάδισμα με 49% έναντι ενός 40% του Λέτα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...