Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

«Συναγερμός» στην Ιταλία για απαγωγή βρέφους από νοσοκόμα

Σε συναγερμό τέθηκε η ιταλική αστυνομία μετά την απαγωγή νεογέννητου από 42χρονη νοσοκόμα σε νοσοκομείο της περιοχής Νοτσέρα Ινφεριόρε λίγο έξω από τη Νάπολη. Το βρέφος εντοπίστηκε 12 ώρες αργότερα στο διαμέρισμα της νοσοκόμας, την οποία αναγνώρισε γείτονας από σκίτσο της που προέβαλαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό σήμανε συναγερμός· οι αστυνομικές Αρχές ετοίμασαν σκίτσο με τα χαρακτηριστικά της γυναίκας και τα δημόσια και ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια της Ιταλίας ζήτησαν από τους πολίτες να συνεργασθούν προς επίλυση της υπόθεσης.

Η νοσοκόμα απομάκρυνε τον νεογέννητο Λούκα από το δωμάτιο του νοσοκομείου, στο οποίο βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του. Προέβαλε ως δικαιολογία ότι έπρεπε να το συνοδεύσει στον παιδίατρο.

Βλέποντας όμως ότι το μωρό δεν επέστρεφε, η μητέρα του, Αναλίζα Φορτουνάτο, ζήτησε εξηγήσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου, που δεν γνώριζε τίποτα.

Έγινε αμέσως σαφές ότι επρόκειτο για απαγωγή και οι έρευνες επεκτάθηκαν σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Νοτσέρα Ινφεριόρε.

Ύστερα από λίγες ώρες, το βράδυ της Δευτέρας, γείτονας της 42χρονης νοσοκόμας Αναρίτα Μπουνοκόρε, ο οποίος είδε το σκίτσο της γυναίκας σε δελτίο ειδήσεων, κατάλαβε ότι το βρέφος βρισκόταν στο διαμέρισμα δίπλα στο δικό του.

Ειδοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες ύστερα από μισή ώρα πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα της 42χρονης.

Όπως δήλωσε στους ανακριτές η νοσοκόμα (η οποία εργάζεται στο νοσοκομείο Καρνταρέλι της Νάπολης) κυοφορούσε αγοράκι και πρόσφατα απέβαλε πρόωρα το έμβρυο.

Σχεδίασε, λοιπόν, να παρουσιάσει τον νεογέννητο Λούκα ως δικό της παιδί. Κατάφερε, μάλιστα, να γίνει πιστευτή τόσο από τις δύο κόρες της, όσο και από τον σύντροφό της.

Η μητέρα τού Λούκα, μόλις μπόρεσε να αγκαλιάσει και πάλι το παιδί της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είναι διατεθειμένη να συγχωρέσει την Μπουονοκόρε, διότι δεν έκανε κακό στο μωρό, και, αντιθέτως, του έδωσε και να φάει».

«Πρόκειται σίγουρα για μια γυναίκα με προβλήματα, που χρειάζεται βοήθεια. Ο Λούκα, για μας, είναι σαν να γεννήθηκε μια δεύτερη φορά» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...