Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Έσωσε τα σκυλιά της από τη φωτιά, αλλά… ξέχασε τον εγγονό της

«Δεν μπορώ να ξεπεράσω το γεγονός ότι ξέχασα τον εγγονό μου στο κρεβάτι». Τα λόγια ανήκουν στην 45χρονη Μάντι Χαντς, από το Κόβεντρι της Βρετανίας, η οποία διέφυγε από το φλεγόμενο σπίτι της, σώζοντας τα τέσσερα σκυλιά της, αλλά… ξέχασε μέσα τον εγγονό της.

Το 11χρονο αγόρι κοιμόταν στο δωμάτιό του, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, το πρωί της Δευτέρας.

Η αντίδραση της κ. Χαντς ήταν ακαριαία. Βούτηξε τα αγαπημένα της σκυλιά, ράτσας Γκρέιχαουντ, και έτρεξε να σωθεί, ακολουθούμενη από τον 16χρονο γιο της, Άσλεϊ. Ούτε καν σκέφτηκε, όμως, ότι μέσα στο σπίτι είχε μείνει ο 11χρονος Κέρτις.

Έχοντας βγει, πια, από το σπίτι, ένας γείτονας τη ρώτησε αν υπάρχει περίπτωση να έχει εγκλωβιστεί κάποιος. Τότε μόνο θυμήθηκε ότι είχε ξεχάσει τον εγγονό της.

Λίγο αργότερα, δήλωσε σοκαρισμένη: «Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Είχα πανικοβληθεί τόσο πολύ, στην προσπάθειά μου να εκκενώσω το σπίτι, ώστε ξέχασα ότι ήταν μέσα ο εγγονός μου. Ούτε καν τον αναζήτησα. Όταν το θυμήθηκα, ήταν πλέον αργά, καθώς δεν μπορούσα να ξαναμπώ στο σπίτι».

Τον μικρό Κέρτις έσωσαν οι πυροσβέστες, που μπήκαν στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας μια σκάλα και τον βρήκαν να κοιμάται, ενώ οι φλόγες είχαν ήδη περάσει τα σκαλοπάτια της κουζίνας. Ο μικρός ήταν σώος και οι πυροσβέστες τον ξύπνησαν και τον έβγαλαν έξω.

Ο Άσλεϊ, ο Κέρτις και η γιαγιά του μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά προκλήθηκε από μια ελαττωματική τοστιέρα, που είχε ξεχαστεί αναμμένη, και έγινε η αιτία να καταστραφεί ολοσχερώς η κουζίνα και να υποστεί σημαντικές ζημιές το υπόλοιπο σπίτι.

«Τα μέλη της οικογένειας είναι πολύ τυχερά που ζουν ακόμη», σχολίασε ο Λι ΜακΝτόναλντ, αξιωματικός της Πυροσβεστικ
ής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...