Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ενώπιος ενωπίω με τον Ομπάμα θα βρεθεί ο στρατηγός ΜακΚρίσταλ για τις δηλώσεις του

Συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα θα έχει την Τετάρτη ο ανώτατος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Στάνλει ΜακΚρίσταλ, τα ειρωνικά σχόλια του οποίου για την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ οδήγησαν στην εσπευσμένη ανάκλησή του στην Ουάσιγκτον για εξηγήσεις.

Ο ΜακΚρίσταλ εγκαλείται για σχόλια που εξόργισαν το Λευκό Οίκο και ενδέχεται να του στοιχίσουν και τη θέση του αλλά, από την άλλη πλευρά, κατέδειξαν το χάσμα ανάμεσα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για το διαφαινόμενο αδιέξοδο στην πολεμική προσπάθεια στο Αφγανιστάν, εκτιμούν αναλυτές.

Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και, κατά πληροφορίες, θα του υποβάλει την παραίτησή του ενώ ήδη έχει ζητήσει συγγνώμη για το δημοσίευμα. Θα συμμετάσχει και στη προγραμματισμένη μηνιαία σύσκεψη για την πρόοδο του πολέμου, στην οποία μετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα δημόσια διατηρεί το ζήτημα σε χαμηλούς τόνους και μίλησε για «άστοχη κρίση» εκ μέρους του στρατηγού. Επιπλέον, αντιμετωπίζει το δίλημμα αν θα πρέπει να αντικαταστήσει τον ΜακΚρίσταλ σε μία δύσκολη καμπή του πολέμου στο Αφγανιστάν όπου οι Ταλιμπάν κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε βάρος των συμμαχικών στρατευμάτων που αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερες απώλειες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο περιοδικό Rolling Stone που κυκλοφορεί την Παρασκευή, ο ΜακΚρίσταλ καταφέρθηκε κατά του προέδρου: ο ΜακΚρίσταλ δήλωσε απογοητευμένος από τη μικρή εμπλοκή του προέδρου στο θέμα του Αφγανιστάν και μίλησε για «συνάντηση για τις κάμερες».

Ακόμη ο στρατηγός και οι σύμβουλοί του μιλούν με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς για τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και για υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου («κλόουν κολλημένος στο 1985» και «πληγωμένο ζώο»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...