Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Έφοδος της αστυνομίας στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο

Έφοδο πραγματοποίησε την Πέμπτη η αστυνομία του Βελγίου στην έδρα της Καθολικής Εκκλησίας, μετά από καταγγελίες που έγιναν εναντίον ιερέων για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας των Βρυξελλών, «σε μια πρόσφατη υπόθεση, η εισαγγελία ενημερώθηκε για καταγγελίες για κακοποιήσεις ανηλίκων από έναν αριθμό ανθρώπων της Εκκλησίας».

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην αρχιεπισκοπή του Μαλίν-Βρυξελλών, που βρίσκεται στο Μαλίν, βόρεια των Βρυξελλών, προκειμένου να δουν αν ευσταθούν ή όχι οι κατηγορίες αυτές, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Ζαν-Μαρκ Μεγέρ, χωρίς να δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Η αρχιεπισκοπή του Μαλίν-Βρυξελλών είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο. Ο αρχιεπίσκοπός της είναι από την αρχή της φετινής χρονιάς ο Αντρέ-Ζοζέφ Λεονάρ, ο οποίος είναι επίσης αρχιεπίσκοπος Βελγίου και πρόεδρος της Συνόδου των Επισκόπων του Βελγίου.

Πρόσφατα ο επίσκοπος της Μπριζ, στο δυτικό Βέλγιο, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την ομολογία του ότι κακοποιούσε σεξουαλικά και για καιρό, στη δεκαετία του 1980, ένα ανήλικο παιδί του περιβάλλοντός του.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής, που ακολουθήθηκε από την κατάθεση πολλών εκατοντάδων αγωγών σε ανεξάρτητη επιτροπή που έχει επιφορτιστεί να αντιμετωπίσει τις κακοποιήσεις ανηλίκων στους κόλπους της Εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος Λεονάρ δεσμεύτηκε να ακολουθήσει πολιτική μηδενικής ανοχής.

Τον Μάιο οι Βέλγοι επίσκοποι ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα των παιδεραστών ιερέων όχι μόνο «για την επίθεση» που δέχθηκαν, αλλά και για τη σιωπή των υπευθύνων της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...