Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Προετοιμασίες πολέμου στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ

Τούρκοι κομάντος με την υποστήριξη ελικοπτέρων αναπτύχθηκαν σήμερα, Δευτέρα κατά μήκος των ιρακινών συνόρων, ύστερα από επίθεση Κούρδων ανταρτών που στοίχισε τη ζωή σε έντεκα Τούρκους στρατιώτες.

Μαχητικά ελικόπτερα βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στις ορεινές επαρχίες Χακάρι και Σιρνάκ, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Παράλληλα, στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν στρατιωτικοί ηγέτες και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Αμπ.Γκιούλ, σε αυτήν συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις υπηρεσίες πληροφοριών και το προσωπικό στην περιοχή.

Ο Ερντογάν που έχει δηλώσει ότι οι Κούρδοι αντάρτες «θα πνιγούν στο αίμα τους», αντιμετωπίζει έντονες επικρίσεις για την αποτυχία της κυβέρνησής του να σταματήσει την κλιμάκωση της βίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι οι τελευταίες επιθέσεις αποτελούν μία προσπάθεια να σαμποταριστούν οι προσπάθειες του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για τον τερματισμό της 25χρονης κουρδικής διένεξης, που έχει στοιχίσει την ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους, κυρίως Κούρδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...