Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Επί ποδός πολέμου οι Ιταλοί δήμαρχοι κόντρα στα μέτρα Μπερλουσκόνι

«Ραντεβού» μπροστά στο Μέγαρο της Γερουσίας στη Ρώμη δίνουν στις 23 Ιουνίου οι δήμαρχοι της Ιταλίας, αντιδρώντας στα έκτακτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι που περιλαμβάνουν περικοπές δαπανών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δύο ημέρες αργότερα το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας καλεί σε γενική απεργία κατά των μέτρων λιτότητας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων (Anci), Σέρτζιο Κιαμπαρίνο (δήμαρχος του Τορίνο) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι «στις 23 του μήνα οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Ιταλών πολιτών θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα συγκεκριμένα μέτρα μπροστά στο Παλάτσο Μαντάμα».

Ο Σέρτζιο Κιαμπαρίνο ζήτησε από την κυβέρνηση του Καβαλιέρε μια άμεση συνάντηση για την επανεξέταση και πιο προσεκτική κατανομή του βάρους των περικοπών. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προσπάθησε, εν τω μεταξύ, να παρέμβει για να μειωθεί η δυσαρέσκεια των εκπροσώπων ενός άλλου μεγάλου τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των προέδρων των περιφερειών. 

Μετά τη συνάντησή του με την περιφερειάρχη της Ρώμης Ρενάτα Πολβερίνι, η κεντροδεξιά πλειοψηφία προχώρησε σε μερικό τουλάχιστον «άνοιγμα». 

Διά στόματος του υπουργού Άμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Λαός της Ελευθερίας Μαουρίτσιο Γκασπάρι, η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι «είναι διατεθειμένη να λάβει υπόψη κάποιες διορθωτικές προτάσεις που μπορεί να κατατεθούν από τους προέδρους των περιφερειών». 

Ωστόσο, ο πρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας Ρομπέρτο Φορμιγκόνι συνεχίζει να εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις: «πώς μπορεί η κυβέρνηση της Ρώμης να μας ζητά να εγγυηθούμε την ποιότητα και την συνέπεια των σιδηροδρομικών συνδέσεων που μεταφέρουν κάθε μέρα χιλιάδες εργαζόμενους, και παράλληλα να κόβει το 30% των πόρων που προορίζονται για τον τομέα των μεταφορών;» διερωτάται.

Τότε, συμπληρώνει ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, ο υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι «ας αναλάβει την ευθύνη να δηλώσει ότι θα κοπεί το 60% των τρένων». 

Oι ιταλικές ιατρικές ενώσεις τονίζουν τέλος, ότι «πέρα από την απόλυση πολλών έκτακτων νοσηλευτών και γιατρών, τα μέτρα της κυβέρνησης θα έχουν ως αποτέλεσμα την αισθητή μείωση της ποιότητας της νοσοκομειακής περίθαλψης που παρέχεται καθημερινά στους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...