Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πέντε νεαροί Αμερικανοί καταδικάστηκαν σε δέκα χρόνια φυλάκισης στο Πακιστάν

Πέντε νεαροί Αμερικανοί που είχαν συλληφθεί στο Πακιστάν καταδικάστηκαν την Πέμπτη σε κάθειρξη 10 ετών με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατικές πράξεις.

Οι πέντε Αμερικανοί είχαν προσπαθήσει να έρθουν σε επαφή με τους αντάρτες που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα.

Οι πέντε φοιτητές, Αμερικανοί ηλικίας από 19 ως 25 ετών με καταγωγή από το Πακιστάν, την Υεμένη, την Ερυθραία και την Αίγυπτο, είχαν φύγει από τις οικογένειές τους στις ΗΠΑ και είχαν συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2009 στη Σαργκόντα.

«Καθένας τους καταδικάσθηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για πράξεις τρομοκρατίας» δήλωσε τηλεφωνικά ο εισαγγελέας δικαστηρίου στης Σαργκόντα, Ναντίμ Άκραμ Τσίμα.

Η δίκη, όπως και η ανακοίνωση της ετυμηγορίας, έγιναν κεκλεισμένων των θυρών σε δικαστήριο που βρίσκεται μέσα στη φυλακή της Σαργκόντα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, όπως και ο εισαγγελέας, ο οποίος ζητεί εξ ονόματος της κυβέρνησης της επαρχίας του Πουντζάμπ (όπου βρίσκεται η Σαργκόντα) την επιβολή ποινών κάθειρξης 20 ετών.

Οι Ούμαρ Φαρούκ, Ουάκαρ Χουσάιν, Ράμι Ζαμζάμ, Άχμαντ Αμπντούλα Μίνι και Αμάν Χάσαν Γιάμερ κινδύνευαν να τους επιβληθεί ποινή ισοβίων.

«Αθωώθηκαν για τρεις κατηγορίες, όμως κρίθηκαν ένοχοι για δύο άλλες: συνωμοσία για διάπραξη εγκλήματος, για την οποία τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 10 ετών, και χρηματοδότηση παράνομης τρομοκρατικής οργάνωσης, για την οποία τιμωρήθηκαν με πέντε χρόνια» διευκρίνισε ο συνήγορός Χάσαν Κατσέλα.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας εξήγησε πως οι ποινές, οι οποίες συνήθως προστίθενται, συγχωνεύθηκαν σε 10 χρόνια κάθειρξης για τον καθένα.

Οι πέντε νέοι υποστήριξαν πως είναι αθώοι και ότι ήρθαν στο Πακιστάν για να μεταβούν στο Αφγανιστάν όπου ήθελαν να εργαστούν για ανθρωπιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η εισαγγελία υποστήριξε πως ήλπιζαν να μεταβούν στο Αφγανιστάν για να συνταχθούν με τους Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...