Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Δέκα νεκροί από πλημμύρες στη νότιο Γαλλία

Δέκα νεκροί και τουλάχιστον τέσσερις αγνοούμενοι είναι ο νεότερος απολογισμός των πλημμυρών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική Γαλλία.
Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφηκαν στην πόλη Ντραγκουινιάν, ενώ έξι άνθρωποι έχαχαν τη ζωή τους σε ορεινή περιοχή της Κυανής Ακτής.
Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Λικ. Η σορός της παρασύρθηκε από τα νερά καθώς οι διασώστες έκριναν ότι το ρεύμα ήταν πολύ ισχυρό για να προσπαθήσουν να την ανασύρουν.
Αλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Μουΐ και στην Αρκ, δήλωσε ο Ολιβιέ ντε Μαζιέρ, αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης στην περιοχή Βαρ.

Οι διασώστες επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να βοηθήσουν περίπου 900 ανθρώπους παγιδευμένους σε αυτοκίνητα, σπίτια και οροφές σπιτιών, ενώ ήδη αρκετοί παγιδευμένοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν με τη συνδρομή ελικοπτέρων.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο εδώ και μια δεκαετία», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Μέσα σε μερικά λεπτά το νερό είχε φθάσει τα 50 και μετά τα 60 εκατοστά κι έχει ήδη ξεπεράσει τα δύο μέτρα, σύμφωνα με ανταποκριτή στην περιοχή.

Οι πλημμύρες ήταν τόσο ισχυρές που παρέσυραν οχήματα, μέχρι και φορτηγά. Το νερό παγίδευσε τρένο υψηλής ταχύτητας που εκτελούσε δρομολόγιο από τη Νις στη Λιλ βόρεια της Λικ, με 300 επιβαίνοντες.

Στις σωστικές προσπάθειες συμμετέχουν πάνω από 1.000 άνθρωποι. Περίπου 175.000 σπίτια στην περιοχή έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...