Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Άγρια δολοφονία καθολικού επισκόπου στην Τουρκία - Πριν πάει στην Κύπρο για τον Πάπα !


Λίγες μόλις ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση ανδρών του Κουρδικού Εθνικοαπελευθερωτικού Κινήματος στη Ναυτική Βάση της Αλεξανδρέττας, ένα έγκλημα έρχεται να ταράξει την πολιτική επικαιρότητα στην Τουρκία, η οποία συνταρράσσεται από τη δολοφονία εννέα μελών της αποστολής που στόχευε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Πρόκειται για τον Luigi Padovese, Επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας στην Ανατολή, ο οποίος βρέθηκε μαχαιρωμένος στην αυλή του σπιτιού του, στην Αλεξανδρέττα, όπου και η έδρα της Επισκοπής.
Ο Παντοβέζε θα πήγαινε στην Κύπρο για να συνοδεύσει τον Πάπα στην εκεί επίσκεψή του που αρχίζει αύριο.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δράστης της στυγερής δολοφονίας είναι ο οδηγός του, ονόματι Μουράτ, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές.
Ο Παντοβέζε είχε τοποθετηθεί στην Επισκοπή της Αλεξανδρέττας το 2004 και στην τελετή της ενθρόνισής του είχε παραστεί και εκπρόσωπος του Πάπα από το Βατικανό.
Να σημειωθεί ότι η Αλεξανδρέττα έδωσε το όνομά της στο "Πρόγραμμα Συμμαχίας των Πολιτισμών", το οποίο χρησιμοποιούσε κατά κόρον η Τουρκία για να δείξει στον κόσμο την ανοχή της στις άλλες θρησκείες και πολιτισμούς.
Ο γενικός πρόξενος της Ιταλίας στη Σμύρνη, Simon Carta, είναι καθ΄οδόν προς την Αλεξανδρέττα, για να επιληφθεί του θέματος εξ ονόματι της Ιταλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...