Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

«Σειρά πυροβολισμών» δέχθηκαν τα θύματα του τουρκικού πλοίου για τη Γάζα

Συνολικά 30 φορές πυροβολήθηκαν από τους άνδρες των ισραηλινών δυνάμεων οι εννέα νεκροί Τούρκοι ακτιβιστές του πλοίου Μavi Marmara τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τους Τούρκους ιατροδικαστές. 

Όπως ανέφεραν οι τουρκικές Αρχές που διενέργησαν τη νεκροψία και τη βαλλιστική έρευνα, οι περισσότεροι πυροβολισμοί φαίνεται να έγιναν εξ επαφής. 

Μία σορός είχε δύο σφαίρες στο βραχίονα, μία στην πλάτη και μία στο γόνατο, ανακοίνωσε σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής της τουρκικής Σήμανσης Χαλούκ Ιντζέ, ενώ μία άλλη σορός είχε μόνο μία σφαίρα ακριβώς στο κέντρο του μετώπου.

Δύο θύματα βρέθηκαν να έχουν πυροβοληθεί από πέντε φορές το καθένα, ενώ σε μία άλλη σορό υπήρχαν έξι σφαίρες. Πέντε από τους νεκρούς είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, ενώ όλες οι βολές ήταν ευθείς και καμία σφαίρα που χτύπησε τους εννέα νεκρούς δεν είχε εξοστρακιστεί.

Από τις σφαίρες που βρέθηκαν, όλες πλην μίας ήταν διαμετρήματος 9 χιλιοστών ενώ μία δεν έγινε δυνατό να αναγνωριστεί. Επιπλέον, τα θύματα φαίνεται να είχαν πυροβοληθεί και με πλαστικές σφαίρες (οι οποίες δεν συνέβαλαν στο θάνατό τους).

Οι σοροί είχαν παραδοθεί στις τουρκικές Αρχές την Πέμπτη. Το Ισραήλ, ανέφερε η Αγκυρα, είχε διενεργήσει νωρίτερα προκαταρκτικές εξετάσεις αλλά όχι νεκροψία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...