Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος αναμένεται στην Κύπρο


Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο, με τη σταδιακή κάθοδο των καθολικών ιεραρχών της Μ. Ανατολής στο νησί, αλλά και τις τελικές πινελιές στους χώρους όπου θα διανυχτερεύσει. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ δήλωσε χθες ότι η Εκκλησία της Κύπρου τον αναμένει με πολλή αγάπη και σεβασμό, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κυπριακός λαός θα τον υποδεχτεί καταλλήλως.
Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος αναμένεται στην Κύπρο την Παρασκευή από το διεθνές αεροδρόμιο Πάφου.
Η Πάφος, ο πρώτος σταθμός του Πάπα Βενέδικτου στο ταξίδι του στην Κύπρο ετοιμάζεται πυρετωδώς για να καλωσορίσει τον υψηλό επισκέπτη της. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάφου αποφάσισε όπως ο Δήμαρχος Σάββας Βέργας επιδώσει στον Πάπα αναμνηστικό δώρο και χαιρετιστήριο κείμενο που θα προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.
Στην ανακοίνωσή του το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την πεποίθηση ότι ο λαός της πόλης και της Επαρχίας Πάφου θα υποδεχθεί τον Ποντίφικα με τον προσήκοντα σεβασμό και θα μείνει μακριά από ενέργειες που δεν εξυπηρετούν ούτε την Εκκλησία ούτε την Κύπρο.
Ενθουσιασμός μεταξύ Μαρωνιτών για την κάθοδο του Πατριάρχη
Αρχισαν εν τω μεταξύ να φτάνουν στο νησί οι ανώτατοι καθολικοί ιερείς, οι οποίοι θα παρευρεθούν την Κυριακή στη μεγάλη λειτουργία της οποίας θα προστεί ο Πάπας. Οι εκπρόσωποι του καθολικισμού στη Μ. Ανατολή θα πάρουν μέρος σε ευρεία διάσκεψη τον Οκτώβριο στο Βατικανό και θα πάρουν από τον ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας την ημερήσια διάταξη (instrumentum laboris στα λατινικά).
Οι Μαρωνίτες κάτοικοι του νησιού έχουν ένα επιπρόσθετο λόγο να χαίρονται, αφού ανάμεσα στους ανώτερους κληρικούς είναι και ο Πατριάρχης των Μαρωνιτών Νασράλλα Μπούτρος Σφέιρ, οποίος αναμένεται στο νησί αύριο.Ο Πατριάρχης θα καταφθάσει στο νησί το απόγευμα και θα τον υποδεχτούν ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών στην Κύπρο Ιωσήφ Σουέηφ, ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή Αντώνης Χατζηρούσος, ο βουλευτής Κλαύδιος Μαυρόχαννας και άλλα μέλη της μαρωνίτικης κοινότητας. Ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων στην πύλη Πάφου στη Λευκωσία και ακολούθως θα συναντηθεί με τους πιστούς.
Προκλητικός ο Μπαγίς
Σε δήλωση-πρόκληση προχώρησε χθες ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς, σχετικά με την επίσκεψη του Πάπα. Ο Μπαγίς κάλεσε τον Πάπα να μεταβεί και στα κατεχόμενα, αίτημα που διαβίβασε στον υπεύθυνο επί εξωτερικών θεμάτων του Βατικανού Γάλλο Αρχιεπίσκοπο Μαμπερτί. Ο Μπαγίς ισχυρίστηκε ότι το Βατικανό δεν αντιμετώπισει δίκαια την Τουρκία, ισχυριζόμενος ότι εάν επισκεφθεί τα κατεχόμενα θα βοηθήσει προς την επίλυση του Κυπριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...