Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Δύο εκατομμύρια παιδιά δεν πάνε σχολείο στη Συρία

Λόγω του εμφυλίου που πλήττει τη χώρα - Πάνω από 3.000 σχολεία έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από την αρχή του εμφυλίου πολέμου - Περίπου 900 έχουν μετατραπεί σε καταφύγια για εκτοπισμένες οικογένειες


Το 40% των μαθητών ηλικίας 6 και 15 ετών στη Συρία, συνολικά 2 εκατομμύρια παιδιά, έχει εγκαταλείψει το σχολείο λόγω του εμφυλίου, σύμφωνα με τη UNICEF.

«Για μια χώρα που πλησίαζε στον στόχο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για όλους πριν από την έναρξη της σύγκρουσης, οι αριθμοί αυτοί είναι εξωφρενικοί» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της Unicef Mαρίξι Μερκάντο.

«Καθώς τα σχολεία στη Συρία και τις γειτονικές χώρες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τις επόμενες εβδομάδες, είναι καθήκον μας να επιτρέψουμε στα παιδιά να λάβουν κάποια εκπαίδευση» πρόσθεσε.

Περισσότερα από 3.000 σχολεία έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ενώ περίπου 900 έχουν μετατραπεί σε καταφύγια για εκτοπισμένες οικογένειες.

Από τα 2 εκατομμύρια παιδιά που δεν μπορούν πλέον να φοιτήσουν σε σχολείο στη Συρία, τα μισά έχουν πλέον βρει καταφύγιο σε γειτονικές χώρες.

Από τα 2 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που έχει καταγράψει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το ένα εκατομμύριο είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών, και από αυτούς οι 740.000 είναι κάτω των 11 ετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...