Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Φιλιππίνες: 13 νεκροί, 690 περισυνελέγησαν μετά τη βύθιση του φέρι μποτ

Ναυτική τραγωδία ανοικτά της πόλης Κεμπού - Ο καπετάνιος είχε προλάβει να ζητήσει την εκκένωση του επιβατηγού «Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης»


Δεκετρείς νεκροί είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης φέρι μποτ με φορτηγό πλοίο, ανοικτά της πόλης Κεμπού, στις κεντρικές Φιλιππίνες, όπως επιβεβαίωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Συνολικά, περισυνελέγησαν 690 άτομα, που επέβαιναν στο φέρι μποτ «Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης», το οποίο βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο «Σουλπίσιο Εξπρές 7», ενώ προηγουμένως ο καπετάνιος είχε δώσει εντολή να εκκενωθεί το πλοίο.

Νωρίτερα, ο διευθυντής της τοπικής αστυνομίας Τζενερόσο Σέρμπο Τζούνιορ είχε δηλώσει: «Έχουν ανασυρθεί δύο νεκροί ενώ οι επιζώντες μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Η επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνεται από τη μηδενική ορατότητα που υπάρχει στην περιοχή (...) αλλά στέλνονται και άλλες ομάδες διασωστών».

Στις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών συμμετείχε και το φορτηγό πλοίο. Πολλοί από τους επιβάτες που πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν εντοπίστηκαν από ψαροκάικα που έσπευσαν στο σημείο του ναυαγίου, μετέδωσαν οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Το επιβατηγό ταξίδευε από την επαρχία Αγκουσάν ντελ Νόρτε στη Μανίλα, μέσω της Σέμπου Σίτι ενώ το Σουλπίσιο Εξπρές είπε αποπλεύσει από τη Σέμπου Σίτι και είχε προορισμό την πόλη Νταβάο, στις νότιες Φιλιππίνες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύγκρουση.

(Φωτογραφία αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...