Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Επιστολή με ύποπτη ουσία εστάλη στον Μπαράκ Ομπάμα


Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν επιστολή που εμπεριέχει ύποπτη ουσία με τελικό παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα σε κτίριο όπου ελέγχεται η αλληλογραφία, μακριά από τον Λευκό Οίκο. Η επιστολή έφθασε στο κτίριο στις 16 Απριλίου, την ίδια ημέρα με την επιστολή προς τον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Ρότζερ Ουίκερ, η οποία διαπιστώθηκε ότι είχε εμποτιστεί με ρικίνη, ένα ενεργό θανατηφόρο δηλητήριο.

Ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών, Εντ. Ντόνοβαν ανακοίνωσε ότι διενεργείται έρευνα για την υπόθεση, σε συνεργασία με την αστυνομία του Καπιτωλίου και το FBI.

Στο μικροσκόπιο και η πρώτη επιστολή

Το δηλητήριο της επιστολής προς τον Ρ. Ουίκερ ανιχνεύθηκε σε έλεγχο ρουτίνας του καθημερινού ταχυδρομείου των Γερουσιαστών, σε ξεχωριστό κτίριο του Καπιτωλίου.

Δύο τεστ που έγιναν στην ουσία έδειξαν ότι πρόκειται για ρικίνη, όμως χρειάζεται να πραγματοποιηθούν περισσότεροι έλεγχοι.

Η ρικίνη είναι ισχυρή τοξίνη που εμπεριέχεται στους καρπούς του Ρικίνου, από τους οποίους εξάγεται το καστορέλαιο. Η εισπνοή της μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο.  

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...