Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Δεκάδες νεκροί από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στο Ιράν


Πάνω από 40 μέχρι τώρα οι νεκροί από τον τεράστιο σεισμό 8 Ρίχτερ που ταρακούνησε το Ιράν στα σύνορα με το Πακιστάν. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο USGS, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 8 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 73 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, η σεισμολογική υπηρεσία του Ιράν υποστηρίζει πως ο Εγκέλαδος ήταν μεγέθους 7,5 της κλίμακας Ρίχτερ και με εστιακό βάθος 18 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός ταρακούνησε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και έγινε αισθητός στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters υπάρχουν μαρτυρίες ότι τα ψηλά κτίρια στο Νέο Δελχί της Ινδίας ταλαντεύτηκαν και οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν έντρομοι στους δρόμους.

Να σημειώσουμε πως μόλις πριν από μία εβδομάδα, στις 9 Απριλίου, είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ στην πόλη Κάκι του νοτίου Ιράν. Τριανταεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 850 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το νότιο Ιράν πριν από μία εβδομάδα.

Ο πιο καταστροφικός σεισμός που έχει πλήξει ποτέ το Ιράν σημειώθηκε τον Ιούνιο του 1990 και είχε μέγεθος 7,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Περίπου 37.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί σε ένα σεισμό που ισοπέδωσε 27 πόλεις και περίπου 1870 χωριά.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...