Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Αίγυπτος: Πέντε νεκροί σε συγκρούσεις


Πέντε Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων σε μια πόλη κοντά στο Κάιρο, έγινε σήμερα γνωστό από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Τέσσερις χριστιανοί και ένας μουσουλμάνος σκοτώθηκαν όταν μέλη των δύο κοινοτήτων άρχισαν να πυροβολούν εναντίον αλλήλων στο Χούσους, έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, δήλωσαν οι πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η βία ξέσπασε αργά χθες το βράδυ, όταν μια ομάδα παιδιών χριστιανών σχεδίασε σκίτσα πάνω σε τοίχο ενός μουσουλμανικού θρησκευτικού ινστιτούτου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA είχε μεταδώσει νωρίτερα πως οι νεκροί είναι τέσσερις.

Μετά την ανατροπή, το 2011, του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, τα βίαια επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων έχουν αυξηθεί στην Αίγυπτο, μια χώρα με πληθυσμό 83 εκατομμυρίων ανθρώπων στην πλειονότητά του μουσουλμανικό, όπου οι χριστιανοί κόπτες αποτελούν περίπου το 10%.

Η ανατροπή του Μουμπάρακ έδωσε μεγαλύτερη ελευθερία δράσης στους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές, οι οποίοι ήταν θύματα καταστολής στη διάρκεια της εξουσίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...