Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Γαλλία: Αγριεύει η κόντρα για τους γάμους ομοφυλόφιλων

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, ο σοσιαλιστής Κλοντ Μπαρτολόν, έλαβε σήμερα ένα φάκελο με πυρίτιδα και μια απειλητική επιστολή με την οποία του ζητείται "να... αναβάλει την τελική ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη σχετικά με το νόμο που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και την υιοθεσία παιδιών από τα ζευγάρια αυτά" δήλωσαν συνεργάτες του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Εμπειρογνώμονες του ειδικού εργαστηρίου της αστυνομίας έσπευσαν στους χώρους της προεδρίας της Εθνοσυνέλευσης, και επιβεβαίωσαν ότι η επιστολή περιείχε πυρίτιδα, σύμφωνα με συνεργάτες του Μπαρτολόν.

Η επιστολή, η οποία υπογράφεται από κάποια ομάδα που αυτοαποκαλείται "αλληλεπίδραση των δυνάμεων της τάξης" έφθασε σήμερα το πρωί, μια ημέρα μετά τη διαδήλωση της Κυριακής των πολεμίων του νόμου αυτού που επιτρέπει το γάμο και την υιοθεσία στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια πριν από την τελική της έγκριση την Τρίτη στην Εθνοσυνέλευση.

Στην πίσω της πλευρά έγραφε: "εκρηκτικά, χωρίς πυροκροτητές", και τελείωνε με τις λέξεις: "οι μέθοδοι μας είναι πιο ριζοσπαστικές και γρήγορες από τις διαδηλώσεις, θελήσατε τον πόλεμο θα τον έχετε".

Η επιστολή αυτή θα πρέπει να εκτιμηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγει η εισαγγελία που είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

"Σε περίπτωση που αδιαφορήσετε για το τελεσίγραφο αυτό, η πολιτική σας οικογένεια σας θα υποφέρει", αναφέρεται ακόμη στην επιστολή και ακολουθεί μακρύ κατηγορητήριο κατά του νομοσχεδίου.

Στη διαδήλωση χθες στο Παρίσι συμμετείχαν από 45.000 έως 270.000 άνθρωποι, μετά από μια εβδομάδα συζητήσεων στην Εθνοσυνέλευση, όπου οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ήρθαν σχεδόν στα χέρια με ένα μέλος του επιτελείου της υπουργού Δικαιοσύνης Κριστίν Τομπιρά τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...