Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πυροβολισμοί σε σταθμό ενέργειας και κόψιμο καλωδίων οπτικών ινών στην Καλιφόρνια


Υποσταθμός ενέργειας στη Σίλικον Βάλεϊ υπέστη ζημιές από πυροβολισμούς νωρίς το πρωί της Τρίτης και ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου στην Καλιφόρνια ζήτησε να περιοριστεί η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διακοπεί το ρεύμα στην πρωτεύουσα της τεχνολογίας, καθώς οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κρατικού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου Στίβεν Γκρίνλι.

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν περίπου στη 1.46 μετά τα μεσάνυχτα στον υποσταθμό Μέτκαλφ στα νοτιοανατολικά περίχωρα του Σαν Χοσέ, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Οι ερευνητές αργότερα κατέληξαν ότι είχε χρησιμοποιηθεί μεγάλης ισχύος τουφέκι και αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως πράξη βανδαλισμού.

Περίπου ένα τέταρτο πριν τους πυροβολισμούς, κάποιος έκοψε καλώδια οπτικών ινών της AT&T που βρίσκονται σε απόσταση περίπου μισού μιλίου από το σταθμό ενέργειας και λόγω της χρονικής και χωρικής εγγύτητας, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...