Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών κάνουν υποκλοπές λέει ο Ομπάμα

«Σας εγγυώμαι ότι στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται αν όχι για το τι έφαγα εγώ για πρωϊνό, σίγουρα για τις θέσεις μου μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες των  χωρών τους. Έτσι λειτουργούν οι υπηρεσίες πληροφοριών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα

Να δικαιολογήσει τις πρακτικές της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών μετά τις αποκαλύψει του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel επιχείρησε τη Δευτέρα από την Τανζανία, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Ομπάμα έκανε λόγο για συνήθη πρακτική από όλες τις υπηρεσίες πληροφοριών όλων των χωρών προσθέτοντας ότι ακόμα και τα κράτη που διαμαρτύρονται εντονότερα για τέτοιου είδους πρακτικές, συγκεντρώνουν πληροφορίες το ένα για το άλλο.

Ερωτηθείς για τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις του Spiegel, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι παρακολουθήσεις είναι κοινή πρακτική.

«Σας εγγυώμαι ότι στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται αν όχι για το τι έφαγα εγώ για πρωϊνό, σίγουρα για τις θέσεις μου μετά τη συνάντηση με τους ηγέτες των  χωρών τους. Έτσι λειτουργούν οι υπηρεσίες πληροφοριών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

Απευθυνόμενος, ωστόσο, προς τους Ευρωπαίους εταίρους του, διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα αξιολογήσουν τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα σχετικά δημοσιεύματα και στη συνέχεια θα παράσχουν τις πληροφορίες που ζητούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...