Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η γελοιοποίηση της Κου Κλουξ Κλαν στο Αϊντάχο

Την ώρα που στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, φαινόμερα ρατσισμού και ξενοφοβίας που εκμεταλλευόνται την αγωνία των πολιτών για την καθημερινή επιβίωσή τους, αυξάνονται και σοβαρεύουν, στην Αμερική, η Κου Κλουξ Κλάν, το ιστορικό μόρφωμα-γεννήτορας μιμητών των άκρων, βιώνει πλέον στιγμές γελοιοποίησης.

Αδυνατώντας να προσελκύσει νέα μέλη, να πείσει με τους διχαστικούς λόγους της, να σταθεί χωρίς να προκαλέσει την οργίλη αντίδραση της κοινωνίας στις τάξεις της οποίας επιχειρεί να διεισδύσει.

Ένα τέτοιο ηχηρό περιστατικό συνέβη στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, όταν μόλις 6 (!) μέλη της Κου Κλουξ Κλαν εμφανίστηκαν σε συγκέντρωση της οργάνωσης, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές και γλίτωσαν οριακά το λιντσάρισμα από τους κατοίκους της πόλης στη Λίμνη Spirit.

Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαξίωσης που βιώνει η ΚΚΚ, ήταν η στιγμή που ένας πολίτης έσπευσε να βγάλει από την πρίζα το μικρόφωνο με το οποίο ένα μέλος της οργάνωσης άρχιζε να… μολύνει την ατμόσφαιρα με τα ρατσιστικά, γεμάτα μίσος σχόλιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...