Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

VIDEO - ΣΟΚ: «Αν με παντρέψετε, θα αυτοκτονήσω»

Μια 11χρονη από την Υεμένη απειλεί να αυτοκτονήσει μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στο Youtube

Ένα 11χρονο κορίτσι από την Υεμένη είναι η πρωταγωνίστρια ενός βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο διαδίκτυο, βίντεο που «ανέβασε» η ίδια και στο οποίο εξηγεί γιατί το έσκασε από το σπίτι της.

Η Nada al-Ahdal, όπως ονομάζεται η 11χρονη, καταγγέλλει τους γονείς της, από τους οποίους δέχεται απειλές ότι θα τη σκοτώσουν αν δεν παντρευτεί τον άντρα που έχουν επιλέξει. Αυτή τη στιγμή, η κοπέλα το έχει σκάσει από το σπίτι της και λέει ότι το κατάφερε χάρη στο θείο της, Abdel Salam al-Ahdal, που μπήκε στη μέση.

«Άντε παντρέψτε με, θα αυτοκτονήσω» ακούγεται να λέει η Nada, στο βίντεο που δημιούργησε στις 8 Ιουλίου μέσα σε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια ανάρτησε στο YouTube.

«Δεν έχουν λίγη συμπόνια; Καλύτερα να πεθάνω. Προτιμώ να πεθάνω», λέει και συνεχίζει: «Δε φταίνε τα παιδιά. Δεν είμαι η μόνη. Μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί. Προτιμώ να ζω με το θείο μου παρά με αυτούς τους ανθρώπους. Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν πάω στο θείο μου. Τι είδους άνθρωποι απειλούν έτσι τα παιδιά τους; Θα είναι χαρούμενοι αν με παντρέψουν παρά τη θέλησή μου; Άντε παντρέψτε με, εγώ θα αυτοκτονήσω. Δεν πάω πίσω μαζί τους. Δεν πάω. Σκοτώνουν τα όνειρά μας, σκοτώνουν ό,τι έχουμε μέσα μας. Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν υπάρχει επιστροφή. Αυτό είναι εγκληματικό, απλά εγκληματικό»

Στο βίντεο διάρκειας 2,5 λεπτών, που έχει ήδη ξεπεράσει τα 4,5 εκατομμύρια views, η 11χρονη κάνει τη δική της κατάθεση ψυχής και μεταξύ άλλων λέει ότι δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της γιατί «δεν έχω ζωή, δεν έχω πάει σχολείο». Μάλιστα, η μικρή κατηγορεί ανοιχτά τη μητέρα της ότι ήταν εκείνη που κανόνισε αυτό το γάμο, προκειμένου να έχει οικονομικό όφελος. «Δεν είμαι προς πώληση», φωνάζει η Nada, «είμαι άνθρωπος και εγώ και προτιμώ να πεθάνω παρά να παντρευτώ σε αυτή την ηλικία». Και σημειώνει κλείνοντας: «Έχω τελειώσει μαζί σας, καταστρέψατε όλα μου τα όνειρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...