Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Νέες προσβολές για την Ιταλίδα υπουργό Κιέντζε

«Πείτε ό,τι θέλετε αλλά δε μοιάζει με ουραγκοτάγκο. Κοιτάξτε καλά» έγραψε ο Αγκοστίνο Πεντράλι

Ακόμα και αν ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός του στελέχους της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ρομπέρτο Καλντερόλι, προς την υπουργό Ενσωμάτωσης Μεταναστών, Σεσίλ Κιέντζε, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Ιταλίας, τα μέλη του κόμματος επιμένουν στο ίδιο απαράδεκτο μοτίβο.

Αυτή τη φορά τη σύγκριση ανάμεσα σε έναν ουραγκοτάγκο και την Κιέντζε έκανε το στέλεχος της Λέγκας, Αγκοστίνο Πεντράλι, γνωστός για τη ξενοφοβική του θέση.

Πριν τρία χρόνια, μάλιστα, στην περιοχή της Μπρέσα είχε οργανώσει τα λεγόμενα «Λευκά Χριστούγεννα», που περιλάμβανε ελέγχους από πόρτα σε πόρτα ώστε να διαπιστωθεί αν όλοι οι μετανάστες της περιοχής ήταν νόμιμοι κι επομένως να κάνουν οι Ιταλοί «Λευκές» εορτές.

Τώρα, με μια φωτογραφία ενός πιθηκοειδούς δίπλα σε φωτογραφία της Κιέντζε, με τίτλο «χωρισμένες στη γέννα» που ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook, ο Πεντράλι γράφει ειρωνικά: «Πείτε ό,τι θέλετε αλλά δε μοιάζει με ουραγκοτάγκο. Κοιτάξτε καλά».

Δύο ημέρες νωρίτερα δε, είχε σχολιάσει στο προφίλ του την τοποθέτηση του Καλντερόλι λέγοντας: «Πρέπει να πω ότι παρατηρώντας την νεγρούλα υπουργό έχει βάση αυτό που λέει (ο Καλντερόλι), έχει κάτι παραπάνω από βάση».

Όπως ήταν αναμενόμενο μόλις η ανάρτησή του αναπαράχθηκε από τον ιταλικό Τύπο δεκάδες ήταν οι χρήστες του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που έσπευσαν να γράψουν τη δική τους άποψη σχετικά, με πολλούς να εκφράζονται ιδιαίτερα επιθετικά στο πρόσωπο του Πεντράλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...