Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ προς Ρωσία: Δεν θα επιβάλλουμε θανατική ποινή στον Σνόουντεν

Τη διαβεβαίωση της αμερικανικής δικαιοσύνης στη ρωσική κυβέρνηση ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιδιώξουν την καταδίκη του Έντουαρντ Σνόουντεν σε θάνατο έδωσε ο γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών, Έρικ Χόλντερ, στα πλαίσια διμερών επαφών για το θέμα.

Σε επιστολή του με ημερομηνία 23 Ιουλίου, ο κ. Χόλντερ σημειώνει ότι οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο κ. Σνόουντεν δεν επισύρουν τη θανατική ποινή.

Ωστόσο ακόμη και αν του απαγγελθούν στο μέλλον κατηγορίες οι οποίες να τιμωρούνται, σε περίπτωση ενοχής με την εσχάτη των ποινών, ο κ. Χόλτνερ δεσμεύεται ότι ο 30χρονος πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν θα εκτελεστεί.

Στην αίτησή του για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη Ρωσία, ο κ. Σνόουντεν επικαλείται τον κίνδυνο να βασανισθεί και στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή σε περίπτωση που επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Η επιστολή του αμερικανού γενικού εισαγγελέα εστάλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, στο ρώσο υπουργό Δικαιοσύνης Αλεξάντερ Βλαντιμίροβιτς Κονοβάλοφ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...