Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σκάνδαλο με κοκαΐνη στο βρετανικό Κοινοβούλιο

Ο βρετανικός κοινοβουλευτισμός συγκλονίζεται από την αποκάλυψη ότι ίχνη κοκαΐνης, που συνιστούν ευρύτατη χρήση της, βρέθηκαν σε τουαλέτες του Κοινοβουλίου, σε αρκετές περιπτώσεις μερικά μόλις μέτρα απόσταση από γραφεία συγκεκριμένων βουλευτών. 

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail, το ναρκωτικό βρέθηκε στο Γουέστμινστερ, «τον χώρο συνάντησης της πολιτικής ελίτ του Ηνωμένου Βασιλείου».  

Τα ίχνη της κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε εννέα τουαλέτες, οι περισσότερες στα κυλικεία του Κοινοβουλίου, όπου επιτρέπονται και καλεσμένοι των βουλευτών. Ωστόσο ίχνη κοκαΐνης εντοπίστηκαν και σε χώρους λίγα μέτρα από τα γραφεία των βουλευτών όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στο κοινό.

«Με την κατάπτωση των ηθών έρχεται και κάτι το σάπιο. Και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κάτι σάπιο στον ίδιο τον θεσμό» σχολίασε ο Ντάγκλας Κάρσγουελ, βουλευτής των Συντηρητικών.

Η ανακάλυψη της χρήσης κοκαΐνης αποκαλύφθηκε όταν έγιναν έλεγχοι παρόμοιοι με αυτούς που κάνουν τα ειδικά κλιμάκια της Δίωξης και των τελωνειακών αρχών, με τοποθέτηση ενός υλικού σε επιφάνειες που αποκτούν μπλε χρώμα όταν είχε προηγηθεί χρήση του ναρκωτικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν σε καπάκια τουαλέτας και συσκευές στεγνώματος των χεριών.

Οπως σημείωσε η Sun, οι τουαλέτες του Γουέστμινστερ καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά, άρα η χρήση της κοκαΐνης πρέπει να έγινε τις τελευταίες ώρες πριν από τον έλεγχο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...