Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Αυτοκτόνησε ο διευθύνων σύμβουλος της Swisscom

Τέλος στη ζωή του φέρεται να έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Swisscom Κάρστεν Σλότερ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης στην κατοικία του στο Φράιμπουργκ της Ελβετίας.

Η ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών στην Ελβετία αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι «η Αστυνομία εικάζει ότι πρόκειται για υπόθεση αυτοκτονίας, και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου» του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, ο οποίος ήταν 49 ετών.

Η Swisscom, εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο στην οποία η ελβετική κυβέρνηση κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο, επισημαίνει ότι περαιτέρω στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του Κάρστεν Σλότερ δεν δημοσιοποιούνται από σεβασμό προς την οικογένειά του.

Ο Σλότερ εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας το 2000 ως επικεφαλής της Swisscom Mobile και ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το 2006.

Η σημαντικότερη απόφαση που έλαβε αφότου ανέλαβε τα ηνία ήταν η απόκτηση ένα χρόνο αργότερα της ιταλικής Fastweb.

Η Swisscom αναγκάστηκε αργότερα να προχωρήσει σε διαγραφές 1,3 δισ. ευρώ όταν η αξία της Fastweb βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη, και ο Κάρστεν Σλότερ αναγνώρισε ότι το τίμημα που κατεβλήθη για την ιταλική εταιρεία ήταν υψηλό.

Πιο πρόσφατα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι άνοιξε έρευνα για τυχόν κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της S
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...