Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Σε θάνατο Ινδός που βίασε μαθήτρια επτά ετών

Δικαστήριο του Αμπού Ντάμπι έκρινε τον Ινδό πολίτη ένοχο για τον βιασμό της μικρής Σάρα στο κυλικείο του σχολείου στο οποίο αυτός εργαζόταν


Σε θάνατο καταδικάστηκε σήμερα ένας 57χρονος Ινδός πολίτης για τον βιασμό μιας 7χρονης μαθήτριας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε σχολείο του Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με έναν δικηγόρο της οικογένειας του θύματος.

Δικαστήριο του Αμπού Ντάμπι έκρινε τον Ινδό πολίτη ένοχο για τον βιασμό της μικρής Σάρα στο κυλικείο του σχολείου στο οποίο αυτός εργαζόταν, όπως και για το ότι είχε απειλήσει να την σκοτώσει αν το αποκάλυπτε, πρόσθεσε ο δικηγόρος Χουσέιν αλ Τζαζίρι.

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου, η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί από εφετείο και στη συνέχεια από το ακυρωτικό δικαστήριο για να εφαρμοστεί, έχει στόχο να "ξαναδώσει την ελπίδα στο θύμα και στην οικογένειά του για την απόδοση δικαιοσύνης", πρόσθεσε ο δικηγόρος, ο οποίος κάλεσε τους γονείς παιδιών που έχουν πέσει θύμα βιασμού να καταγγέλλουν το έγκλημα αυτό.

Τον Φεβρουάριο του 2011 εκτελέστηκε ένας πολίτης των ΗΑΕ που είχε κριθεί ένοχος για τον βιασμό και τον φόνο ενός τετράχρονου παιδιού πακιστανικής υπηκοότητας σε τέμενος του Ντουμπάι.

Η εκτέλεσή του ήταν η πρώτη ενός θανατοποινίτη εδώ και περίπου δέκα χρόνια στο εμιράτο.

Εκτελέσεις γίνονται σπάνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μολονότι η νομοθεσία προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής, αυτή συχνά μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...