Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ξεκινά η δίκη για το παγκόσμιο σκάνδαλο με τα εμφυτεύματα στήθους

Ο ιδρυτής της εταιρείας PIP στο εδώλιο 

Ξεκίνησε στη Γαλλία η δίκη των πέντε ανώτατων στελεχών της εταιρείας PIP που κατηγορούνται για την πρόκληση σωματικής βλάβης και βρέθηκαν στο επίκεντρο παγκόσμιου σκανδάλου για τη χρήση μη εγκεκριμένης σιλικόνης σε εμφυτεύματα στήθους, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από 300.000 γυναίκες σε 65 χώρες.

Μια από τις μεγαλύτερες διαμάχες στα δικαστικά χρονικά της Γαλλίας ξεκινά στη Μασσαλία. Ο επικεφαλής της εταιρείας PIP και τέσσερα μέλη της διοικούσας επιτροπής κατηγορούνται για απάτη κατ'εξακολούθηση καθώς η εταιρεία χρησιμοποίησε σιλικόνη μη εγκεκριμένη στα εμφυτεύματα στήθους που παρήγαγε με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήξη σε αρκετά από αυτά.

Η εταιρεία ήταν η τρίτη μεγαλύτερη προμηθευτής εμφυτευμάτων στήθους στον κόσμο και κατηγορείται ότι επί 10 χρόνια χρησιμοποιούσε ακατάλληλη για τους ανθρώπους ουσία προκειμένου να μειώσει το κόστος παραγωγής και εκτιμάται ότι εξοικονομούσε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως από αυτή την πρακτική.

Περισσότερες από 5.000 γυναίκες είναι ενάγουσες στην υπόθεση-κυρίως από τη Γαλλία, την Αργεντινή και την Αυστρία- και εκπροσωπούνται από 300 δικηγόρους. Λόγου του όγκου των συμμετεχόντων, η διαδικασία δεν διεξάγεται σε αίθουσα δικαστηρίου αλλά σε συνεδριακό κέντρο, που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για πολιτικές συγκεντρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...