Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ομπάμα: Τρομοκρατική πράξη η επίθεση- άγνωστοι οι δράστες

 Πολίτες αφήνουν λουλούδια στο σπίτι του 8χρονου που σκοτώθηκε από την έκρηξη. 

FBI: Δεν υπάρχει καμία άλλη απειλή για τη Βοστόνη


«Τρομοκρατική πράξη», αποκάλεσε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστώνης, ωστόσο είπε ότι δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσον οι δίδυμες εκρήξεις ήταν το έργο μια ξένης ή εγχώριας ομάδας ή ενός «κακόβουλου ατόμου. » Ο Ομπάμα κάλεσε, από το Λευκό Οίκο, τους Αμερικανούς να είναι σε επαγρύπνηση και να παρακολουθούν για τυχόν ύποπτη δραστηριότητα, μετά από τις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν, στην γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης, σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

Δεν υπάρχουν επιπλέον εκρηκτικοί μηχανισμοί που να βρέθηκαν στη γραμμή τερματισμού του μαραθώνιου της Βοστόνης, πέραν των δύο βομβών που εξερράγησαν την Δευτέρα, ξεκαθάρισε ο Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Deval Patrick, καθώς και αξιωματούχοι, σε συνέντευξη τύπου στην πόλη, μετά τις χθεσινές αναφορές περί περισσότερων εκρήξεων. Στο μεταξύ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ το CNN μετέδωσε πως έγινε έρευνα σε διαμέρισμα στην περιοχή Ριβέρ, στην Μασαχουσέτη, βόρεια της Βοστόνης από την αστυνομία και ειδικούς πυροτεχνουργούς.

 Η αστυνομία της Βοστόνης επιβεβαιώνει ότι έχουν ανακριθεί πολλοί άνθρωποι και αρνείται ότι ήδη υπάρχει κάποιος ύποπτος. Οι αρχές σχεδιάζουν επίσης να ερευνήσουν την υπόθεση μέσα από βίντεο που έχουν καταγραφεί στις κάμερες που βρίσκονται στην πλατεία Κόπλει της Βοστόνης. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να παραπέμπει σε κάποιον να τοποθετεί τους μηχανισμούς.

Το FBI αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης και τους εθελοντές, κάλεσε τους πολίτες να καταθέσουν οποιοδήποτε στοιχείο γνωρίζουν, καθώς «καμία λεπτομέρεια δεν είναι μικρή σε αυτήν την φάση». Ο πράκτορας του FBI Richard Deslauriers, που είναι επιφορτισμένες με την έρευνα, ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους πως «Δεν υπάρχει άλλη γνωστή άμεση απειλή σε οποιαδήποτε τοποθεσία όπου ενδέχεται να διενεργούμε έρευνες αυτή τη στιγμή» και τόνισε ότι όλα τα άλλα ύποπτα πακέτα που είχαν εντοπιστεί, εξετάστηκαν και διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για εκρηκτικούς μηχανισμούς.«Αυτή θα είναι μια παγκόσμια έρευνα, θα πάμε στα πέρατα της γης για τον εντοπισμό υπόπτων  και των υπεύθυνων για αυτό το ειδεχθές έγκλημα», τόνισε.

 Ομοσπονδιακοί ερευνητές είπαν πως κανείς δεν έχει μέχρι αναλάβει την ευθύνη για την καταστροφική επίθεση.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, που έχουν απειλήσει με επιθέσεις τις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της υποστήριξής τους προς την πακιστανική κυβέρνηση, αρνήθηκαν την Τρίτη οποιοδήποτε ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις του μαραθωνίου. Ο εκπρόσωπος της ομάδας, Ahsanullah Ahsan, ο οποίος μίλησε από άγνωστη τοποθεσία, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Associated Press.

Νωρίτερα, και το Ιράν καταδίκασε "απερίφραστα" την επίθεση αυτή, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. "Το Ιράν καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονία Αμερικανών πολιτών στην Βοστόνη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, λέγοντας ότι η επίθεση αυτή αποτελεί "πηγή ανησυχίας".

"Κανένας σε καμία περίσταση δεν πρέπει να υποστηρίζει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό, είτε είναι στις ΗΠΑ, είτε στην Μέση Ανατολή", πρόσθεσε.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 176 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα από τις εκρήξεις των βομβών κοντά στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου, ενώ 17 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...