Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πακιστάν: Επιθέσεις με νεκρούς ενόψει των εκλογών

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 22 τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον των γραφείων ενός ανεξάρτητου υποψηφίου στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στο Πακιστάν το Μάιο, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η βόμβα εξερράγη κοντά στα γραφεία του υποψηφίου Νουρ Ακμπάρ στην πόλη Κοχάτ της βορειοδυτικής επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχουα, κοντά στην περιοχή Οκαρζάι, όπου ζουν οι φυλές, και που θεωρείται ένα από τα ορμητήρια των Ταλιμπάν. Οι εξτρεμιστές ισλαμιστές αντιτίθενται στη διεξαγωγή των κρίσιμων εκλογών για την εδραίωση της δημοκρατίας στη μουσουλμανική χώρα των 180 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στο Καράτσι, τρεις εκρήξεις βομβιστικών μηχανισμών τη νύχτα προκάλεσαν το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 55, ανακοίνωσε επίσης η αστυνομία.

Οι επιθέσεις εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 11ης Μαΐου είχαν στόχο τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα που τάσσονται κατά των Ταλιμπάν.

Παράλληλα, χθες βράδυ βόμβα εξερράγη σε συγκέντρωση του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν στην περιοχή Λγιάρι του Καράτσι, σκοτώνοντας τρείς ανθρώπους και τραυματίζοντας 16.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις. Ωστόσο οι Ταλιμπάν έχουν απειλήσει με επιθέσεις εναντίον των δύο αυτών κομμάτων όπως και του Εθνικού Κόμματος Αουάμι. Επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί εναντίον και των τριών κομμάτων.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις πακιστανικές αρχές να διεξάγουν έρευνες για τις επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...