Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ένας Αμερικανός τουρίστας δικάζεται για εγκλήματα κατά της Β.Κορέας

Ένας Αμερικανός κορεατικής καταγωγής που κρατείται σε φυλακή της Βόρειας Κορέας από το Νοέμβριο του 2012 θα δικαστεί για «εγκλήματα» κατά του βορρά, μια κίνηση της Πιονγκγιάνγκ που αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω την ένταση με τις ΗΠΑ.

Ο 44χρονος Πάε Τζουν-Χε ή Κένεθ Μπάε, μετείχε σε πενταμελή ομάδα τουριστών που επισκεπτόταν τη βορειοανατολική πόλη Ραχίν στη διάρκεια ενός ταξιδιού πέντε ημερών τον περασμένο το Νοέμβριο, οπότε συνελήφθη και έκτοτε κρατείται.

Ο Μπάε που εισήλθε στη Βόρεια Κορέα στις 3 Νοεμβρίου, ομολόγησε τις σε βάρος του κατηγορίες και θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας «πολύ σύντομα», μετέδωσε το βορειοκορεατικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Στη διάρκεια της έρευνας ο Μπάε ομολόγησε τα αδικήματα που διέπραξε σε βάρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας τα οποία είχαν στόχο την ανατροπή του καθεστώτος. Όλες οι κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του, επιβεβαιώνονται με αποδείξεις», πρόσθεσε το KCNA.

Ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Μπιλ Ρίτσαρντσον επέδωσε επιστολή για τον Μπάε σε αξιωματούχους στη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Βόρεια Κορέα τον Ιανουάριο, παρότι δεν κατέστη δυνατό να συναντήσει ο ίδιος τον κρατούμενο.

Ο Ρίτσαρντσον έχει κάνει πολλά ταξίδια στη Βόρεια Κορέα, στο πλαίσιο των οποίων μεταξύ άλλων καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωση των αμερικανών κρατουμένων στη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε ανακοινώσει στα τέλη Δεκεμβρίου τη σύλληψη στις 3 Νοεμβρίου ενός Αμερικανού κορεατικής καταγωγής που είχε εισέλθει στη χώρα ως τουρίστας και ότι το κομμουνιστικό καθεστώς τον κατηγορεί ότι διέπραξε «αδίκημα», χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Στις 11 Δεκεμβρίου η νοτιοκορεατική εφημερίδα Kookmin Ilbo, την οποία επικαλείται το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, είχε αποκαλύψει ότι ένας 44χρονος Αμερικανοκορεάτης, υπεύθυνος ενός ταξιδιωτικού γραφείου, κρατείτο από τις αρχές Νοεμβρίου από τις βορειοκορεατικές αρχές. Ένας από τους τουρίστες που ταξίδευε μαζί του μετέφερε έναν σκληρό δίσκο υπολογιστή που φέρεται να περιείχε ευαίσθητα δεδομένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αρκετοί Αμερικανοί συνελήφθησαν και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι τα τελευταία χρόνια στη Βόρεια Κορέα.
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...