Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

BINTEO - Νεκρός ο ύποπτος για την επίθεση στο ΜΙΤ


Νεκρός είναι ο άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος για τους πυροβολισμούς στο campus του ΜΙΤ (στη φωτογραφία). Η αστυνομία είχε επιβεβαιώσει ότι ένας άνδρας συνελήφθη. Μεταδόθηκαν μάλιστα εικόνες που φαινόταν ένας άνδρας πεσμένος στο έδαφος και αστυνομικοί να τον σημαδεύουν με τα όπλα. Ο ύποπτος πάντως άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Στις 10.45 π.μ. (ώρα Ελλάδας) η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο ύποπτος για τις επιθέσεις στο Watertown διαφεύγει και καλεί τους κατοίκους της περιοχής να μην ανοίγουν την πόρτα τους σε όποιον τους χτυπήσει κουδούνι.

Έντονες είναι οι αναφορές ότι ίσως η επίθεση στο ΜΙΤ συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βοστόνη, όμως το FBI αναφέρει ότι είναι πολύ νωρίς για να στηριχτεί κάτι τέτοιο.

Ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός από τα πυρά του υπόπτου στις εγκαταστάσεις του Tεχνολογικού Iνστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT) στις Η.Π.Α. Σύμφωνα με πληροφορίες, και δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε μετά από λίγα λεπτά. Αστυνομικός πυροβολήθηκε στην περιοχή Watertown και οι πρώτες εκτιμήσεις συνδέουν τις δυο επιθέσεις.

Οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δίνουν εικόνα χάους καθώς ορισμένες ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ακούγονται από τις εγκαταστάσεις ήχοι εκρήξεων από χειροβομβίδες.

Δείτε: Live βίντεο από το σημείο του μακελειού μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης

Λίγη ώρα πριν το μακελειό έγινε ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο και υπάρχουν πληροφορίες ότι τα δυο περιστατικά συνδέονται. Ωστόσο, η αστυνομία δεν το επιβεβαιώνει.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί στην ευρύτερη περιοχή και η αστυνομία έχει δώσει διαταγή να κλείσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Οι αρχές έκαναν άρση της έκκλησης προς τους φοιτητές να παραμείνουν στα δωμάτια τους. Όπως αναφέρει η αστυνομία, μπορούν να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες αλλά να βρίσκονται σε υψηλή επαγρύπνηση.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου στην ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο, το περιστατικό σημειώθηκε στις 22.48 το βράδυ της Πέμπτης, τοπική ώρα ανατολικής ακτής Η.Π.Α. (05.48 ώρα Ελλάδος) δίπλα από το Κτήριο 32.

Αυτόπτες μάρτυρες γράφουν στο Twitter ότι παραμένουν κλεισμένοι στα δωμάτια και τα σπίτια τους και πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια μέσα επισημαίνουν ότι το ΜΙΤ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την περιοχή που βρισκόταν η γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης όπου σημειώθηκαν οι φονικές επιθέσεις της Δευτέρας.

Οι επιθέσεις έρχοντια μόλις ένα 24ωρο αφότου η αμερικανική Γερουσία καταψήφισε νομοσχέδιο για τον αυστηρότερο έλεγχο σε όσους αγοράζουν όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...