Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ρωσία: Μεγάλο έγκλημα η απαγωγή των μητροπολιτών στη Συρία

Ο Μητροπολίτης Παύλος επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Επισκοπής του Χαλεπίου.
«Μεγάλο έγκλημα» αποτελεί, σύμφωνα με τον ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, η απαγωγή των δύο μητροπολιτών στη Συρία.

«Αυτό είναι ένα θέμα που τους αφορά όλους στη Συρία, κυρίως την κοινωνία, την κυβέρνηση και φυσικά την Εκκλησία», πρόσθεσε μετά από συνάντηση που είχε με ορθόδοξες οργανώσεις στο Λίβανο.

Ο ρώσος αξιωματούχος τόνισε πάντως πως η χώρα του έχει εμπλακεί στις προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους.

«Εμείς, το ρωσικό κράτος, στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων στη Συρία και για την επίλυση της κρίσης στη χώρα αυτή», σημείωσε.

Ο Γιοχάνα Ιμπραχίμ, επικεφαλής της Συριακής Ορθόδοξης Επισκοπής του Χαλεπίου και ο Μητροπολίτης Παύλος επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Επισκοπής της πόλης, απήχθησαν τη Δευτέρα στην περιοχή του Χαλεπίου ενώ επέστρεφαν από τα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με πηγές των μητροπόλεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ανάληψη ευθύνης για την απαγωγή, αλλά πηγές της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και του καθεστώτος της Συρίας, δήλωσαν ότι οι απαγωγείς είναι «τσετσένοι τζιχαντιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...