Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Τη σύνθεση της νέας ιταλικής κυβέρνησης ετοιμάζει ο Ενρίκο Λέττα

Ο Ενρίκο Λέττα συντάσσει τον κατάλογο των υπουργών για τη νέα κυβέρνηση στην Ιταλία
To απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να συναντηθεί ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα στο Κυρηνάλιο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Συντάσσει λοιπόν την λίστα των υπουργών του και προσπαθεί να ξεπεράσει αντιρρήσεις και ενστάσεις της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.

Αν ο Ενρίκο Λέττα καταφέρει να παρουσιάσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, τον κατάλογο των υπουργών του στον Πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, είναι πιθανό να γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Ιταλός κεντροαριστερός εντολοδόχος πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με τον παραιτηθέντα γραμματέα των «Δημοκρατικών» Πιερλουίτζι Μπερσάνι και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από τα στρατηγεία των ιταλικών κόμματών, ασκήθηκε «βέτο» με αναφορά τόσο στην πιθανή υπουργοποίηση του Μάσσιμο Ντ' Αλέμα, όσο και του Ρενάτο Μπρουνέττα, εκπροσώπου της κεντροδεξιάς στην Βουλή.

Σε ότι αφορά τα πιθανά ονόματα που μπορεί να συμπεριληφθούν στην νέα κυβερνητική ομάδα, οι αναλυτές αναφέρουν εκείνα της Μάρα Καρφάνια για το υπουργείο Ισότητας, του Τζουλιάνο Αμάτο για το υπουργείο Οικονομικών (θεωρείται, όμως, φαβορί και ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ιταλίας, Φαμπρίτσιο Σακκομάννι) και του γραμματέα του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας, Ανζτελίνο Αλφάνο, που μπορεί να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...