Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μπερσάνι σε Μπερλουσκόνι: «Σε ξέρουμε... μασκαράκο»

Επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί σύντομα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι - «Πέμπτη ή Παρασκευή»- για να συζητήσουν σχετικά με την εκλογή του Προέδρου, ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι. Πάντως άφησε ελάχιστα περιθώρια άφησε για το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Όταν τον συναντήσω θα του πω, δεν ξεχάσαμε. Σε ξέρουμε μασκαράκο...Είμαστε άξιοι εμπιστοσύνης και αναζητούμε αυτό το στοιχείο της εμπιστοσύνης και στους άλλους. Μόνο μην έρθουν με προτάσεις για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, (αριστεράς και δεξιάς) γιατί αυτό δεν είναι εφικτό. Αν έχουν άλλες ιδέες, μπορούμε να το συζητήσουμε» δήλωσε ο Μπερσάνι στην τηλεόραση της RAI.

Ο Μπερσάνι, ο οποίος διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά όχι και στη Γερουσία που χρειαζόταν η κεντροαριστερά για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.  Μέχρι στιγμής απορρίπτει την απαίτηση του Μπερλουσκόνι, οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις να μοιραστούν την εξουσία.

Στη συνάντησή του με τον Μπερλουσκόνι, ο Μπερσάνι είπε ότι θα συζητήσει για την εκλογή του διαδόχου του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μια διαδικασία η οποία ξεκινά στις 18 Απριλίου και στην οποία συμμετέχει ένα εκλεκτορικό σώμα αποτελούμενο από τα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας, καθώς και εκπρόσωπους των περιφερειών.

Κατά τα άλλα, επέμεινε ότι ο Μπερλουσκόνι είναι άτομο που δεν μπορεί να εμπιστευθεί, όπως φάνηκε επί των ημερών της κυβέρνησης Μόντι.

Οι δηλώσεις του κεντροαριστερού πολιτικού δείχνουν ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο, καθώς 40 ημέρες μετά τις εκλογές κανένα κόμμα δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Από την άλλη, ο Μπερλουσκόνι απαιτεί η κεντροδεξιά να αφεθεί να επιλέξει τον επόμενο Πρόεδρο για να υποστηρίξει μια κυβέρνηση υπό την κεντροαριστερά και επιμένει ότι η μόνη εναλλακτική λύση είναι να προκηρυχθούν νέες εκλογές τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

«Έχω έναν κατάλογο ονομάτων στο μυαλό μου, αλλά είμαι πραγματιστής και ανοικτός σε όλες τις λύσεις. Το μόνο που θα απέκλεια είναι (να προταθεί) ένας Πρόεδρος που δεν θα έχει την συναίνεση της αριστεράς» κατέληξε ο Μπερσάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...