Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Εκτός ελέγχου οι ταραχές στη Λιβύη

libya-protests_013Image by Crethi Plethi via Flickr
Επιχείρηση εκκένωσης των ευρωπαίων πολιτών από τη Λιβύη εξετάζουν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες καθώς εντείνονται οι πληροφορίες για επέκταση των ταραχών και στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Ανάλογα μέτρα εξετάζει και η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ για τους εργαζόμενους της στη χώρα και τις οικογένειες τους.

Νωρίτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες, τυλίχθηκε στις φλόγες κεντρικό κυβερνητικό κτίριο στην Τρίπολη και αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές έκαναν έφοδο στο κεντρικό κτίριο που στεγάζει την κρατική τηλεόραση.

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε ήδη να κλείσουν τα γαλλικά σχολεία στη χώρα. ενώ ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί ένας εμφύλιος.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα οι νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση του επί 42 χρόνια προέδρου Μουαμάρ Καντάφι και των δυνάμεων ασφαλείας ανέρχονται τουλάχιστον στους 233 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1000.

Οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν σε σχέδιο ανακοίνωσης με την οποία θα καταδικάζουν τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στη Λιβύη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αντικαθεστωτικών και δυνάμεων ασφαλείας αλλά και με φιλοκυβερνητικές ομάδες.

Ο γιος του Μοαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ Kαντάφι, μιλώντας στο κρατικό κανάλι LIBYAN TV, υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι το καθεστώς του πατέρα του θα προχωρήσει άμεσα σε ένα πρόγραμμα αλλαγών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...