Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Συνολικά 1.200 Αμερικανοί απομακρύνθηκαν από την Αίγυπτο

CAIRO, EGYPT - JANUARY 31:  Protestors hold an...Image by Getty Images via @daylifeΣυνολικά 1.200 Αμερικανούς πολίτες απομάκρυνε σήμερα από την Αίγυπτο η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ άλλα έξι αεροσκάφη είναι προγραμματισμένο να παραλάβουν και άλλους Αμερικανούς υπηκόους την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π. Τζ. Κρόουλι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, άλλα δύο αεροσκάφη αναμένεται να αναχωρήσουν απόψε από το Κάιρο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πτήσεων σήμερα στις εννέα.

Πρόσθεσε ότι 2.600 άνθρωποι έχουν επικοινωνήσει με την αμερικανική πρεσβεία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ζητώντας βοήθεια για να φύγουν από τη χώρα.

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η ΔΗΜ.ΑΡ. σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
"Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη για τους πολίτες στον αραβικό κόσμο . Οι εξεγέρσεις στις χώρες του αραβικού κόσμου, με προεξάρχουσες την Τυνησία και την Αίγυπτο, κορυφώνουν την αντίθεση των πολιτών απέναντι στα αυταρχικά, πελατειακά, διεφθαρμένα και εκμεταλλευτικά καθεστώτα που διαχειρίζονται την εξουσία επί πολλά χρόνια. Η σταθερότητα σε αυτή την κρίσιμη περιοχή δεν μπορεί να αποκατασταθεί παρά μόνο με μεταρρυθμίσεις που θα προωθούν την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Η διεθνής κοινότητα, με τα μέσα που διαθέτει, οφείλει να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει η βία και να δρομολογηθούν ελεύθερες εκλογές που θα εκφράσουν και θα καταγράψουν τη βούληση των πολιτών για τις αναγκαίες δημοκρατικές κοινωνικοοικονομικές αλλαγές που οι ίδιοι προκρίνουν".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...