Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Παίζει με τις καθυστερήσεις ο Μουμπάρακ

01_29_2011_Egypt_Protest_061Image by messay.com via Flickr
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου,  Χόσνι Μουμπάρακ, σε διάγγελμά του πριν από λίγο προς τον αιγυπτιακό λαό από το κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Στο διάγγελμά του αναφέρει: «Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών απαιτούν από όλους - τους ανθρώπους και τους ηγέτες - να κάνουν την επιλογή ανάμεσα στο χάος και τη σταθερότητα και να υπαγορεύσουν νέους όρους και νέα αιγυπτιακή πραγματικότητα».

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση λέγοντας ότι: «κάποιοι πολιτικοί αρνήθηκαν τον διάλογο».

Ο πρόεδρος κάλεσε το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο να τροποποιήσει το άρθρο 67 του Συντάγματος, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επιβολή ορίων ορισμένου χρόνου για τους διαδόχους και πρόσθεσε: «η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στη χώρα μας, για να εξασφαλιστεί η ειρηνική μετάβαση της ηγεσίας και να διασφαλίσει ότι η ευθύνη πηγαίνει σε όποιον επιλέξει ο λαός της Αιγύπτου».

Παρέμβαση Obama

Προηγουμένως, o Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, του ζήτησε να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές .

Δεν ικανοποιήθηκε από τις δηλώσεις ο λαός της Αιγύπτου

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι δηλώσεις του προέδρου Μουμπάρακ δεν ικανοποίησαν τους χιλιάδες συγκεντρωμένους που βρίσκονται στην πλατεία Tahrir, αφού η απάντησή τους φωνάζοντας ήταν «Να φύγεις τώρα Μουμπάρακ»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...